L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí iniciarà els primers expedients sancionadors per abocaments a la via pública

Àrea de contenidors d’emergència a l’Espluga de Francolí

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí iniciarà els primers expedients sancionadors per mala gestió dels residus domèstics. En concret, s’obriran 38 expedients per infraccions lleus per dipositar bosses d’escombraries a les papereres o bé abandonar residus a la via pública, a més de fer un mal ús de l’àrea de contenidors d’emergència del porta a porta. Aquestes primeres infraccions han estat detectades durant els mesos de maig, juny i juliol.

Aquest tipus de faltes pot suposar una multa de fins a 900 euros. Recordem que a l’Espluga de Francolí s’aplica des de fa gairebé 4 anys el sistema de recollida de residus porta a porta traient les deixalles el dia indicat segons quina sigui la fracció que es recull. Des de la posada en marxa d’aquest sistema, l’Espluga ha registrat dades molt positives de reciclatge, arribant al 82,8% de recollida selectiva, gràcies al bon ús del sistema de recollida d’escombraries per part de la majoria de persones usuàries.

Per tal de millorar el civisme, l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal Conca de Barberà va instal·lar càmeres de videovigilància a l’àrea d’emergència situada al costat de la deixalleria de l’Espluga de Francolí, per erradicar l’abocament de residus de manera descontrolada. Tanmateix, el ple municipal va aprovar una modificació de l’ordenança reguladora de la recollida de residus per tal de sancionar, quan hi hagi un ús inadequat, i erradicar l’incivisme. Ara, un cop analitzades les primeres imatges i després d’informar sobre la correcta manera de dipositar els residus, l’Ajuntament ha decidit aplicar el règim sancionador que preveu aquesta mateixa ordenança.

Es recorda que no està permès abandonar cap mena de residu a la via pública ni bosses d’escombraries a les papereres. En cas de necessitat, és obligatori utilitzar els contenidors corresponents o la deixalleria municipal. Si cal desfer-se d’objectes voluminosos, s’han de portar a la deixalleria comarcal de l’Espluga o bé dur a terme una cita prèvia amb l’aplicació Civiwaste per tal de sol·licitar aquest servei especial de recollida. L’horari de la deixalleria és de dilluns a divendres de 9h a 13h i de 16h a 18h.

Font: Ajuntament de l’Espluga de Francolí

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *