Turisme a Salou: Dinamitzador Econòmic i Transmissor Cultural

Pere Granados, l’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, ha estat recentment a la Fira Top Resa a París i en eI III Foro de Turismo Ciudad de Melilla, representant el municipi en diferents fòrums de debat, coneixement i reflexió turística. També va ser rebut pel president de la Ciutat Autònoma, Juan José Imbroda.

A les seves intervencions, no només ha enumerat els atractius de Salou, la creació i promoció del producte turístic, sinó també la contribució profunda del turisme a la interculturalitat, la cohesió i el desenvolupament socioeconòmic local.

Granados va subratllar que el turisme no només dinamitza l’economia i aporta progrés i prosperitat a la destinació, sinó que també «obre ments i trenca estereotips», referint-se que el contacte entre visitants de diverses procedències i orígens i els mateixos residents, influeix a una major comprensió, empatia i intercanvi, potenciant l’acollida i el respecte a la diversitat.

Respecte al creixement de Salou pel fenomen turístic, Granados va apuntar la necessitat d’una gestió responsable i sostenible, per tal d’assolir i garantir progrés col·lectiu i generar sostenibilitat econòmica i social, on l’estabilitat laboral i la desestacionalització són objectius prioritaris.

Granados: «Si bé el turisme genera riquesa al municipi i dinamitza altres indústries de béns i serveis com per exemple l’agroalimentària, també ha de garantir el benestar i la qualitat de vida dels residents»

Granados remarcava també que «si bé el turisme genera riquesa al municipi i dinamitza altres indústries de béns i serveis com per exemple l’agroalimentària, fent una aportació important al PIB, també ha de garantir el benestar i la qualitat de vida dels residents».

Adaptar-se al canvi climàtic
En una era marcada per l’escalfament global i el canvi climàtic, l’alcalde va assenyalar la importància d’adaptar-se als seus efectes, especialment perquè estan creant nous hàbits dels turistes i, en conseqüència, «les destinacions han de crear noves condicions per a una estada confortable i de qualitat, i nous atractius dins la seva marca».

En aquest sentit, Salou està fent grans passos en aquesta direcció. Amb projectes com les 11 places amb criteris de refugi climàtic, la recuperació del camí de costa, i la creació de productes basats en la diversitat del seu patrimoni natural, cultural i històric.

Font: Ajuntament de Salou

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *