Tarragona es prepara per acollir la III Cursa Inclusiva i Adaptada

El pròxim dissabte 21 d’octubre a partir de les 11 h i al Parc del Francolí tindrà lloc la tercera edició de la Cursa Inclusiva i Adaptada de Tarragona. L’esdeveniment compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona mitjançant les conselleries d’Esports i de Diversitat Funcional i Discapacitats; i del Consell Esportiu del Tarragonès. L’objectiu és fomentar l’esport adaptat i sensibilitzar a la ciutadania sobre les dificultats i capacitat de superació de les persones, l’empenta de les famílies, i la necessitat de realitzar activitats inclusives, adaptades i amb suports per a que tothom hi pugui participar.

Les curses, a escollir entre distàncies de 20, 40, 60 metres i 1 quilòmetre, tindran lloc al Parc del Francolí, un espai gestionat per la Fundació Onada que ofereix lloc d’esbarjo a la ciutadania i llocs de treball a persones treballadores del Centre Especial de Treball de la mateixa fundació. Es tracta d’una cursa no competitiva en la qual no hi ha temps màxim per acabar el recorregut i està oberta a persones de totes les edats amb diversitat funcional, discapacitat, TEA o altres circumstàncies. Podran  participar en les  modalitats de cadira de rodes, caminador o deambulant i triar recorregut en línia recta amb distàncies adaptades (20, 40 i 60 metres) i un recorregut no adaptat d’1 quilòmetre al voltant del parc.

“Una de les màximes prioritats de Tarragona Esports és fer accessible l’esport per a tothom, perquè l’esport ens iguala, és salut i ens reforça la confiança i l’autoestima”, ha manifestat el conseller d’Esports, Berni Álvarez, durant la presentació de la cursa duta a terme aquest dilluns. El conseller ha destacat el caràcter no competitiu d’aquesta cursa “que estem segurs que tornarà a ser un gran èxit» i, en aquest sentit, ha animant «a tota la ciutadania ha participar-hi».

Per la seva banda, la consellera de Diversitat Funcional i Discapacitat, Cecilia Mangini, ha agraït “la feina i la il·lusió de totes les entitats que impulsen aquesta cursa i que faran possible que el pròxim 21 d’octubre visquem una gran jornada lúdica i esportiva”. “Treballem perquè l’esport sigui per a tothom, sense cap exclusió i aquesta cursa, entre altres esdeveniments inclusius i adaptats, ens indica que anem per bon camí”, ha manifestat Mangini, que ha recordat que la pràctica esportiva ofereix a les persones amb discapacitat nombrosos beneficis, “perquè l’esport no només millora la salut, sinó que també és una autèntica eina d’inclusió, socialització i autoestima”.

El vocal de la comissió directiva del Consell Esportiu del Tarragonès, Sebastià Gilart, ha manifestat que “és una gran satisfacció poder formar part activa d’aquest treball en xarxa amb diferents entitats i institucions, per fer realitat i consolidar aquest esdeveniment, aportant tota la nostra experiència i capacitat per continuar incidint en el foment de la cohesió social i de la integració, ratificant la nostra trajectòria i compromís de gairebé trenta anys implicats en la projecció de diferents actuacions en aquesta àrea. També volem fer menció a la tasca que desenvolupa el nostre equip tècnic i a la gran implicació del grup de voluntariat del consell esportiu, que permet també fer realitat i optimitzar aquestes accions”.

Finalment, la cap de comunicació de la Fundació Onada i coordinadora de la cursa, Elena Rodríguez, ha subratllat que l’objectiu principal d’aquest esdeveniment és “fomentar l’esport adaptat i sensibilitzar a la ciutadania de Tarragona sobre les dificultats i capacitat de superació de les persones, l’empenta de les famílies, i la necessitat de realitzar activitats inclusives, amb suports per a que tothom hi pugui participar”.

La inscripció a la cursa, que és gratuïta, és pot dur a terme fins al pròxim 16 d’octubre i fins a un màxim de 300 inscripcions en aquest enllaç. En el moment de recollir el dorsal, cada participant rebrà una bossa amb obsequis i, en acabar, una medalla. S’habilitaran espais de calma, lavabos adaptats, i tot allò  necessari per gaudir de l’esport d’una forma tranquil·la, segura i inclusiva. La zona en la qual es desenvoluparan les curses estarà senyalitzada amb cartells amb pictogrames per facilitar l’accessibilitat i la comprensió de l’entorn.

L’acte compta amb la participació de les entitats socials i educatives de Tarragona del sector de la discapacitat com: la Fundació Onada, Fundació Estela, AMPA del Centre d’Educació Especial Sant Rafael, AMPA del Centre d’Educació Especial Estela, Ampa de l’Escola Solc i AMPA del Col·legi de les Dominiques de Tarragona, Associacions Astafanies i Todos en Azul i escola SOLC; i el suport de l’Ajuntament de Tarragona, Tarragona Esports, el Consell Esportiu del Tarragonès, el Consell de la Discapacitat i la Federació Catalana d’Atletisme.

Font: Ajuntament de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Un comentario sobre “Tarragona es prepara per acollir la III Cursa Inclusiva i Adaptada

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *