L’auge del turisme en càmpings: un 2022 rècord a Catalunya

L’any 2022 va ser testimoni d’un impressionant augment en el nombre de pernoctacions en càmpings a Catalunya, amb un increment del 35,2%, segons dades definitives proporcionades per l’Enquesta d’ocupació en càmpings, que actualitza les xifres provisionals. Aquesta notícia refleteix l’atractiu continuat de Catalunya com a destinació turística, i posa de manifest l’augment substancial de l’interès per aquesta forma de gaudir de la natura i les vacances.

Ara bé, en profunditzar en les dades, podem veure que aquest creixement no es va produir uniformement per a tots els tipus de viatgers. Segons l’origen dels visitants, les pernoctacions del turisme domèstic van augmentar un 3,2% en general. Els turistes locals, concretament els catalans, van contribuir a aquest increment amb un 2,7%, mentre que els viatgers procedents de la resta d’Espanya van registrar un augment encara més notable del 6,1%.

L’augment més espectacular va ser, però, el de les pernoctacions del turisme estranger, que van experimentar un augment del 102,5% respecte a l’any anterior. Aquesta xifra suggereix que Catalunya segueix sent un punt d’atracció internacional i que les restriccions de viatge associades a la pandèmia es van aclarir significativament.

En el desglossament per marques turístiques, la Costa Brava i la Costa Daurada van destacar com a principals destinacions per a les pernoctacions en càmpings. La Costa Brava va registrar 7,8 milions de pernoctacions, amb una notable variació positiva del 44,1%, mentre que la Costa Daurada va veure 5,9 milions de pernoctacions, amb un increment del 34,1% respecte a l’any anterior. Aquestes dues destinacions han mantingut la seva popularitat i han continuat atraindo viatgers a la regió.

Un altre aspecte destacable d’aquest informe és l’increment del nombre de viatgers registrats en càmpings, que va experimentar un augment del 26,0% de manera anual. Aquesta xifra suggereix una major demanda d’aquesta opció d’allotjament i un interès creixent en les experiències de vacances a la natura i allunyades de les ciutats.

Aquestes xifres, sense dubte, indiquen una tendència positiva en el sector turístic de Catalunya i destaquen el paper vital dels càmpings com a opcions d’allotjament populars. A més, mostren la continuada importància d’aquesta regió com a destí turístic i el seu atractiu per a viatgers nacionals i internacionals. Amb una variabilitat de destinacions tan rica i la diversitat d’opcions que ofereix, Catalunya segueix sent una destinació de somni per als amants de la natura i les vacances a l’aire lliure.

Font: Idescat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *