L’Augment Espectacular del Turisme Rural a Catalunya: Un 2022 Resilient

Catalunya ha experimentat un notable augment en el nombre de pernoctacions en establiments de turisme rural durant l’any 2022, segons les xifres definitives de l’Enquesta d’ocupació en allotjaments de turisme rural. Aquest increment, que ha sorprès positivament a molts, posa de manifest la capacitat de recuperació del sector en un context mundial marcat per la incertesa i els reptes inesperats.

Amb un impressionant augment del 17,1%, les xifres actualitzades indiquen que el turisme rural a Catalunya va aconseguir un fort impuls l’any passat, després d’uns anys marcats per la inestabilitat econòmica i les restriccions de viatge. Aquesta notícia suposa una injecció d’esperança per a tot el sector turístic català.

Una de les tendències més notables d’aquest augment es relaciona amb l’origen dels viatgers. Les pernoctacions del turisme domèstic van créixer un 4,3%, amb un especial èmfasi en l’augment dels viatgers procedents de la resta d’Espanya, que va registrar un espectacular augment del 37,7%. Això reflecteix un cert sentiment de seguretat i confiança en les escapades nacionals.

Les pernoctacions del turisme estranger també van crèixer significativament, experimentant un augment del 150,4% en comparació amb l’any anterior. Aquesta dada és un testimoni de la capacitat d’atracció internacional de Catalunya com a destinació turística.

Quant a les regions que van concentrar més pernoctacions, els Pirineus i la Costa Brava van destacar amb 485,5 i 320,9 milers de pernoctacions, respectivament. A més, aquestes regions van experimentar increments anuals del 11,9% i del 15,9%, respectivament. Aquestes xifres demostren que les àrees naturals i les destinacions costaneres segueixen sent punts forts del turisme català.

Per últim, per completar aquesta història de resiliència, el nombre de viatgers registrats en establiments de turisme rural va augmentar un notable 23,6% en comparació amb el 2021. Això posa de manifest que no només hi ha hagut un augment en les pernoctacions, sinó que també hi ha hagut un increment significatiu en l’afluència de visitants.

En resum, l’augment del turisme rural a Catalunya durant l’any 2022 és una notícia positiva per a l’economia regional i el sector turístic en general. Les xifres mostren una capacitat d’adaptació i recuperació sorprenent en un context global difícil, demostrant que Catalunya segueix sent un destí turístic atractiu per als viatgers, ja siguin locals o estrangers. Amb aquesta tendència positiva, es preveu que el turisme rural continuï sent un pilar fonamental de l’economia catalana en els pròxims anys.

Font: Idescat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *