Salut inicia la vacunació simultània contra la grip i la COVID a les Terres de l’Ebre

Aquest dilluns 16 d’octubre ha començat la campanya de vacunació simultània contra la grip i la COVID per a les persones de 60 anys i més, les persones amb condicions de risc (entre elles els problemes de salut crònics i l’obesitat), les dones embarassades, les persones amb immunosupressió, o els professionals sanitaris i sociosanitaris i altres serveis essencials i crítics. Enguany també s’inclou la recomanació de vacunació antigripal per al col·lectiu de persones fumadores i, per primera vegada i com a principal novetat, Salut introdueix la vacunació sistemàtica contra la grip també per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat.

La vacunació es podrà realitzar al CAP de referència amb cita prèvia, que des d’avui mateix ja es pot sol·licitar. Per tal de demanar la cita s’ha de fer a través de La Meva Salut, preferentment, a l’apartat de ‘Cites’, clicant a ‘Cites i consultes d’atencó primària’ i triant l’opció ‘Vacunació’. La cita prèvia també es pot demanar al web de programació https://citasalut.gencat.cat/ o bé directament al CAP. A més a més, s’ha habilitat un punt de vacunació poblacional a Tortosa, concretament al CAP el Temple. La citació per a la vacunació als punts de vacunació poblacionals serà pels mateixos canals, i també disposaran d’uns horaris sense cita que es podran consultar a la web de programació de cites.

Salut té la voluntat de protegir i immunitzar al màxim la ciutadania davant els virus respiratoris, que mostren una major presència durant la tardor i l’hivern, amb l’objectiu de minimitzar l’aparició de malalties prevenibles mitjançant la immunització. Per aquest motiu, cada any a la tardor es posa l’èmfasi a augmentar les cobertures de vacunació contra la grip i, en els darrers anys, també contra la COVID-19, especialment en les persones que tenen més risc de patir complicacions de salut o de transmetre la malaltia a persones de risc.

En aquest sentit, el passat dimarts 26 de setembre, Salut ja va iniciar la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19 per a la població més vulnerable: les persones que viuen a residències de gent gran, les que reben atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades.

Vacunació antigripal per als infants de 6 a 59 mesos d’edat

Va ser a finals de juliol quan Salut va presentar l’ampliació del calendari de vacunacions sistemàtiques de Catalunya que, entre d’altres novetats, destacava la introducció de la immunització contra la bronquiolitis per als nadons, que ja s’ha iniciat a les Terres de l’Ebre, i la vacunació antigripal per als infants de 6 a 59 mesos d’edat.

El col·lectiu d’infants de 6 a 59 mesos no només és un dels que més pateix la infecció, sinó que també pot presentar complicacions greus, i la vacuna permetrà protegir precoçment les criatures de contraure la malaltia. L’OMS i el Centre Europeu per a la prevenció i el control de les malalties (ECDC) recomanen aquesta vacunació anual a la població infantil i dotze països europeus ja l’han introduït. La vacuna de la grip que rebran aquests infants a Catalunya també és tetravalent com la dels adults i amb la mateixa composició, però adaptada amb indicacions per a l’edat.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *