Eduardo Menéndez, doctor honoris causa per la URV, va impartir el seminari presencial “La perspectiva relacional en el estudio del proceso salud/enfermedad/atención”

El professor Eduardo Menéndez va impartir tres sessions entre els dies 25 i 27 de setembre de 2023 a les quals van assistir 35 persones. Durant les sessions –que es van desenvolupar a la sala de juntes del campus Catalunya- es va aprofundir en la perspectiva relacional en l’estudi del procés salut/malaltia/ atenció.

Menéndez és una de les figures internacionals més rellevants de l’Antropologia mèdica, la salut col·lectiva i la medicina social. És professor emèrit del Centro de Investigaciones y Estudios Superiores en Antropología Social (CIESAS – México), doctor honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili i de la Universidad Nacional de Rosario (Argentina), entre altres reconeixements.

La seva trajectòria investigadora es centra en l’epidemiologia cultural i el procés salut, malaltia i atenció; el desenvolupament teòric dels materials etnogràfics; l’alcoholisme i les relacions amb la violència a Mèxic i les problemàtiques de la antropologia del segle XX.

La seva vinculació amb el Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social (DAFiTS) data de 1984, i ha estat molt fructífera al llarg dels anys. Des de 1994 ha estat professor convidat en totes les edicions del màster i Doctorat d’Antropologia mèdica. Des de 2006 és professor del màster d’Antropologia Mèdica i Salut Global (MASGlobal).

Font: URV

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *