El Govern aprova una subvenció de 800.000 euros destinada a l’activitat del nou Museu Món Casteller de Valls

El Govern ha aprovat l’atorgament d’una subvenció exclosa de concurrència a l’Ajuntament de Valls per al funcionament del Museu Casteller de Catalunya, situat a Valls, durant el període 20023-2027. L’import de la subvenció és de 800.000 euros repartits en tres anualitats de 200.000 euros (2023, 2024 i 2025) i dues de 100.000 euros (2026 i 2027).

Aquesta aportació s’emmarca en el conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura per fer possible l’obertura i el desenvolupament de les activitats de l’equipament, que es va inaugurar el passat 8 de setembre. Segons el mateix conveni, l’any 2026 es farà balanç dels quatre primers anys de l’obertura de l’equipament i es renovarà el compromís de fer d’aquest museu casteller un espai de referència.

Primer museu de referència per al món casteller

El Museu Món Casteller de Catalunya és fruit del treball conjunt de les administracions implicades en el projecte amb la col·laboració de la Coordinadora de Colles de Catalunya. Està situat al Centre Històric de Valls, a tocar de l’emblemàtica plaça del Blat, quilòmetre zero del fet casteller.

La museografia compta amb un ampli desplegament de més de dues hores de material audiovisual repartit al llarg de 22 projeccions, entre les quals destaquen un espectacle immersiu únic i també, entre d’altres, muntatges de gran format o una proposta singular de videodansa dedicada a la rivalitat castellera, a més de pantalles tàctils interactives que permeten al visitant ampliar coneixements sobre tot el que envolta els castells.

El material audiovisual, però, és només una part d’una museografia que, al llarg dels 2.800 m² de l’equipament, converteixen Món Casteller en un centre museístic d’experiències per sentir i viure les emocions dels castells.


Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *