El Govern consolida l’avaluació de competències com a base per a la distribució del complement de productivitat

El Govern ha aprovat les normes d’aplicació i de distribució del complement de productivitat dels empleats i empleades públics en l’exercici de 2023. La percepció d’aquest complement, tal com es va començar a fer en l’exercici anterior, es vincula a l’assoliment de determinades competències professionals, com són l’orientació a resultats, la iniciativa, l’adaptabilitat i el treball en equip, entre altres. La proposta ha estat objecte de negociació a la Mesa General de Negociació dels empleats públics de la Generalitat de Catalunya (MEPAGC).

El complement de productivitat és un sistema de retribució variable que té com a objectiu, en el marc del sistema d’avaluació de l’acompliment, la millora contínua de les persones i de l’organització.

En aquest sentit, es consolida un sistema d’avaluació de l’acompliment centrat en l’avaluació de competències com a base per distribuir el complement de productivitat, i, alhora, orientat a desenvolupar la planificació operativa i el treball vinculat a resultats.

En la mateixa línia que en l’exercici pressupostari anterior, s’estableix un model de valoració que combina l’autoavaluació de l’activitat desenvolupada per part de l’empleat o empleada, que representa un 40% del total de la puntuació, i una avaluació del superior jeràrquic, amb un valor del 60% de la puntuació.

El Govern destinarà fins a 18,25 milions d’euros a fer efectiu el pagament d’aquest complement salarial, que cobraran en la nòmina de desembre més de 40.000 treballadors i treballadores, personal administratiu, tècnic i laboral de la Generalitat.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *