El Govern presenta una sèrie de serveis per a la internacionalització del món local

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha presentat a la Fira Municipàlia de Lleida els serveis d’acció exterior per al món local, un conjunt de propostes d’acompanyament, formació, suport, assessorament i coordinació que s’ofereix als ens municipals i comarcals per a la internacionalització. La iniciativa, que es fa per primera vegada, forma part de l’aposta del Govern de la Generalitat per intensificar l’acció exterior catalana, desplegada per diversos actors del país, inclosos els del món local.

La consellera Serret ha explicat els “nou punts de serveis, d’oportunitats de col·laboració, de cooperació amb l’administració local per reforçar l’acció europeista i internacional” del Govern.“Necessitem sumar esforços, recursos i estratègies per aprofitar totes les oportunitats”, ha dit Serret, que ha explicat que des de la Generalitat es vol “fomentar l’aliança entre totes les administracions per a la projecció internacional, que compartim i que respon a una vocació de la societat catalana”, “perquè l’acció exterior la fem totes i tots des de tot el país”, ha remarcat.

Serret desitja que“a partir d’avui puguem reforçar encara més la bona alineació entre administració local i Generalitat per projectar més i millor Catalunya al món” i “continuar millorant la bona reputació del país i de les nostres institucions arreu, sent un soci actiu i proactiu en el projecte europeu”.

El Departament d’Acció Exterior i Unió Europea posa a disposició del món local els següents nou serveis:

  1. Acompanyament en l’obtenció de fons europeus: assessorar sobre oportunitats de finançament disponibles i altres qüestions relacionades.
  2. Foment i acompanyament en els agermanaments municipals: incentivar els processos d’agermanament entre municipis catalans i municipis d’altres països.
  3. Formació en acció exterior orientada al món local: enfortir els equips municipals en l’àmbit de la internacionalització i de la cooperació al desenvolupament.
  4. Desplegament del programa de pràctiques professionals: formar talent futur en matèria de relacions internacionals en el món local.
  5. Acompanyament en la internacionalització del món local: donar suport i visibilitat a l’activitat internacional dels municipis.
  6. Finançament de projectes municipals per a la internacionalització del món local: contribuir al finançament de projectes municipals per a la internacionalització del món local.
  7. Suport a la participació del món local en xarxes transfrontereres i transnacionals: acompanyar en l’actuació de cooperació transfronterera.
  8. Assessorament i suport en la cooperació al desenvolupament: acompanyar en l’actuació municipal de cooperació al desenvolupament.
  9. Coordinació del món local amb la Catalunya exterior: acompanyar els ens locals en la interacció amb els catalans i les catalanes que resideixen a l’exterior.

Visita a la Fira Municipàlia

La Fira Municipàlia de Lleida té per objectiu donar a conèixer les propostes més innovadores i eficients de la gestió municipal per crear ciutats més sostenibles i adaptades a les necessitats actuals de la ciutadania. La consellera ha destacat la fira com “un magnífic exemple” de governança multinivell, “un exemple de com construïm el país entre tots i totes, des de les diferents administracions”, amb la proximitat com “una forma imprescindible de governança”.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *