La 27a Exposició de Bolets mostrarà unes 200 espècies diferents

  • L’entitat local Tocats del Bolet manté l’emplaçament de la darrera edició, al Centre de Serveis per a la Gent Gran.
  • Els dies 21 i 22 d’octubre es combinen cultura i gastronomia en una iniciativa que permet veure i també degustar bolets.

El final del mes d’octubre, al nostre municipi, és sinònim de l’Exposició de Bolets del Morell. Un any més, l’entitat Tocats del Bolet, amb la col·laboració del consistori, organitza una nova mostra micològica, un esdeveniment amb una llarga i consolidada trajectòria que aquest 2023 arriba a la 27a edició.

Un acte que manté un dels canvis de l’any passat, l’emplaçament, que tornarà a ser al Centre de Serveis per a la Gent Gran, on es podran veure unes 200 varietats diferents de bolets, des de les més conegudes fins a les més rares i escasses. “Aquest any està sent força complicat poder trobar bolets, i estem anant a uns 400 km a la rodona a buscar-los, cap a Terol, el Pirineu català i, fins i tot, el Pirineu francès”, explica Francisco Villanueva, un dels membres fundadors de l’entitat. En llocs més propers, la sequera i les altes temperatures han complicat l’aparició de bolets.

Com sempre, a la mostra es recreen els espais perquè siguin similars als hàbitats naturals, i s’hi podran contemplar tant espècies comestibles com no comestibles, a fi que els visitants també puguin aprendre a distingir-los. I com a al·licient, des de l’entitat, conviden tota la ciutadania a visitar la mostra per poder gaudir d’una sorpresa.

La mostra es podrà veure dissabte 21, de 16 a 21 hores, i diumenge 22, de 10 a 20 hores. A més, i com ja és tradició, diumenge al migdia arribarà el moment gastronòmic de l’esdeveniment, amb una degustació al pati del Centre de dia de plats elaborats amb els bolets com a ingredient bàsic: consomé de bolets, estofat de caça i bolets i bolets a la planxa. En la darrera edició es van servir un total de 400 racions, i enguany s’espera assolir una xifra similar. Un esdeveniment que  s’ha convertit en una cita de referència per als amants de la micologia del nostre territori.

Font: Ajuntament del Morell

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *