Els noms més freqüents a Catalunya l’any 2022 són Antonio i José per als homes, i Maria/María i Montserrat per a les dones. D’altra banda, els cognoms més habituals són Garcia/García, Martínez, López i Sánchez.

Segons les estadístiques, Antonio i José són noms molt comuns entre la població masculina a Catalunya. Aquesta informació es pot corroborar consultant l’ordenació de freqüències dels noms més habituals. També és possible realitzar una consulta específica per conèixer el nivell de freqüència d’un nom o cognom en tota la població.

La informació sobre la freqüència dels noms i cognoms es presenta per províncies, àmbits del Pla territorial i comarques. Cal destacar que la informació dels noms inclou dades sobre la dècada de naixement i la nacionalitat només en el cas del total de Catalunya.

És important assenyalar que només es mostren els noms i cognoms amb una freqüència igual o superior a 4 en tot Catalunya, en compliment de les mesures de protecció del secret estadístic.

En resum, Antonio i José destaquen com a noms més freqüents entre els homes a Catalunya, mentre que Maria/María i Montserrat són els més habituals entre les dones. Garcia/García, Martínez, López i Sánchez lideren el rànquing de cognoms. Aquestes dades proporcionen una visió interessant de la diversitat i preferències de noms i cognoms entre la població catalana.


Font: Idescat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *