Què necessita un estranger per comprar un cotxe a Espanya?

Pot un estranger adquirir un cotxe a Espanya? Quins documents necessita? Pot finançar-lo o només comprar-lo? Si ets estranger i estàs pensant en comprar o finançar un cotxe, aquestes són algunes de les preguntes que resoldrem en aquest article perquè puguis fer-ho de manera ràpida i segura.

Quins passos has de seguir per aconseguir el cotxe? En primer lloc, respondrem de manera rotunda a la pregunta, i és que sí, la llei permet als ciutadans estrangers (tant residents com no residents) ser propietaris d’un vehicle a Espanya.

Per a això, s’estableixen 4 passos bàsics que no poden faltar:

 1. La persona estrangera ha d’estar lliure de deutes, ja que a través de la mateixa plataforma de la DGT pots consultar-ho de manera ràpida i fins i tot sense certificat, i t’expliquem com fer-ho.
 2. Una vegada triat el vehicle, s’haurà de pagar l’impost de transmissions patrimonials, segons el preu, model, marca i antiguitat d’aquest.
 3. Així com qualsevol contracte de compravenda del vehicle, aquest haurà d’estar signat pel respectiu comprador i venedor, a més de necessitar una còpia del DNI o permís de residència d’aquests, i el comprovant de pagament de l’impost de circulació. D’altra banda, també haurà de constar el registre del canvi de titularitat del vehicle, vigent en un període d’entre 15 i 60 dies.
 4. El venedor haurà d’emetre un avís de venda, deixant constància que l’operació s’ha realitzat, i amb la finalitat de quedar lliure de responsabilitat en cas d’infraccions posteriors a l’operació de venda.

Documentació

Per realitzar l’operació de compra del cotxe correctament, l’estranger haurà de disposar dels següents documents:

 1. NIE (Número d’Identitat d’Estrangers), DNI o Targeta de residència.
 2. Adreça d’empadronament.
 3. Llicència de conduir internacional, ja que fins i tot alguns països de la Unió Europea no tenen una llicència vàlida a Espanya.
 4. Comprovant de l’impost de matriculació, en cas que el vehicle adquirit sigui nou i no estigui matriculat.

Més enllà dels documents anteriors necessaris per realitzar la compra de forma legal, es requereixen diversos documents addicionals per assegurar el vehicle. Sigui quin sigui el tipus d’assegurança (a tercers, ampliada a tercers, a tot risc o a tot risc amb franquícia), la documentació necessària és la següent:

 • Carnet de conduir.
 • Passaport Vehicle (PTS).
 • Permís de circulació del vehicle.
 • Factura de la compra del cotxe.
 • Fitxa tècnica del vehicle.
 • Certificat de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), quan es tracta d’un vehicle d’ocasió.

I si ho vull finançar?

Si en lloc de comprar un cotxe el teu objectiu és finançar-lo, en aquest cas hauràs de demostrar que tens la solvència econòmica suficient per fer front als costos mensuals del vehicle juntament amb els seus interessos.

L’informe de vida laboral, les dues últimes nòmines o factures en cas de ser autònom, i la declaració de la renda seran claus per verificar-ho.

Alhora, evidentment, no pots ser morós, per tant, no podràs estar a la llista ASNEF, i disposar d’algun bé immoble serà essencial com a aval en cas que sigui necessari.

Què has de revisar abans de comprar un cotxe de segona mà?

En el cas d’optar per un vehicle d’ocasió, hauràs de tenir en compte diversos aspectes per assegurar-te que estàs prenent la decisió correcta.

En primer lloc, el vehicle haurà de tenir tots els permisos de circulació i ITV en regla. Els pneumàtics hauran d’estar en bon estat, ja que són un dels motius més comuns de reparació al taller.

L’estat de la carrosseria serà també clau per evitar despeses addicionals; les llums i els fars hauran d’estar en perfecte estat o, d’altre manera, podria suposar una infracció greu a la conducció.

Altres peces clau a nivell tècnic del vehicle per assegurar-ne el bon funcionament seran els frens, l’embragatge, la caixa de canvis i la suspensió, ja que seran bàsics per evitar qualsevol tipus d’accident.

Ara coneixes tot el que necessites si vols adquirir un cotxe per estrangers a Espanya, només has de tenir a punt la documentació i seguir pas a pas els nostres consells.

Font: mycaready.com

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *