L’Alcalde de Salou s’amaga darrere la regidora d’educació per a no donar la cara davant els manifestants.

Aquest dilluns al matí s’ha dut a terme una manifestació davant l’Ajuntament de Salou per reclamar un increment de places de transport escolar, donat que moltes famílies necessitades d’aquest servei s’han quedat sense plaça per la mala previsió del Govern de Salou.

Aquest problema ja fa temps que s’arrossega. De fet, en l’anterior ple, el regidor de Salou USAP a l’oposició, l’Ignacio Duràn, ja va posar damunt la taula aquest problema. La resposta de la regidora va deixar palès que era un tema que el Govern, ni tenia estudiat ni tenia intenció de resoldre, donat el caràcter voluntari del mateix per part de l’Ajuntament.

Aquella gent que es va quedar sense transport escolar va posar una reclamació davant l’Ajuntament, que va respondre que havien d’haver estat més alerta i haver vingut a demanar-lo abans. Aquesta resposta surrealista per part de l’Ajuntament encara ho és més quan ens expliquen els manifestants que les places es van exhaurir el primer dia que es va obrir el plaç per demanar-lo.

En aquesta ocasió, però, les famílies s’han organitzat i han decidit reclamar un tracte igualitari i que s’amplii el servei de transport escolar a tots els nens/nes que el necessitin, i han convocat una manifestació davant l’Ajuntament de Salou per reclamar precisament això, més places de transport escolar.

Cridant consignes a favor de la igualtat de drets i de l’ampliació del servei de transport, han demanat repetidament parlar amb l’Alcalde. Aquest ha enviat un emissari a parlar amb els manifestants oferint-los parlar només amb dos d’ells. Els manifestants han respost que volien que l’Alcalde baixés de la seva atalaia i parlés amb tot el col·lectiu, donat que no eren cap associació sinó un grup heterogeni de persones i no tenien ni portaveu ni representants, perquè els hi digués personalment i a la cara per què els seus fills havien de patir aquesta injustícia.

Després de molta estona, en comptes d’aparèixer l’Alcalde, per no haver d’afrontar una situació incòmoda, va enviar el seu lloc a la Regidora d’educació, Julia Gómez, qui va convidar a tots els manifestants a reunir-se a la Sala Costa Daurada del TAS de Salou, on a porta tancada els hi van explicar la seva versió del problema i de la possible solució. Explicació que no podem saber si era certa, ni correcta, ni ben intencionada, perquè senzillament van prohibir l’entrada tant a la premsa com a l’únic regidor de l’oposició que es va interessar en la problemàtica del dèficit de transport escolar, el regidor de SALOU USAP Ignacio Durán.

Segons ens han informat els manifestants a la sortida de la reunió, l’Ajuntament s’ha compromès a posar un segon autobús, però que no cobrirà totes les línies i només farà dos viatges, un pel matí i un per la tarda, mentre que l’autobús actual cobreix tres línies i fa quatre viatges al dia per als nens que no tenen servei de menjador al migdia. Segons els ha dit la Regidora, és un problema de diners perquè l’Ajuntament no es pot gastar més diners en aquest concepte. Molta gent considera això una excusa sense fonament i argumenta que els membres del Govern de Salou s’han augmentat el sou sense cap problema ni vergonya i a més estan incrementant els impostos en un 10%.

La data estimada per la posada en marxa d’aquest incomplet i discriminatori servei és el 5 de novembre. Les famílies presents ja han avisat que en cas que el servei no es posi en marxa en la data senyalada tornaran a mobilitzar-se davant l’Ajuntament o on faci falta. També recalquen que ara el més important és que el servei arrenqui el més aviat possible, però que no es conformaran amb un transport incomplet i discriminatori i exigeixen que es treballi per donar un servei complet en un breu plaç de temps.

Font: Esclafit

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *