L’ACA impulsa la regeneració de l’aigua depurada per a usos agrícoles a Valls

La depuradora de Valls, amb capacitat per tractar 7.200 m3/dia, equivalent a una població de 33.700 habitants.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a licitació la redacció del projecte per a la construcció d’una Estació de Regeneració d’Aigua (ERA) a la depuradora de Valls, a la comarca de l’Alt Camp. Per un import de licitació de 101.517 euros, es disposa fins el 2 de novembre per a la presentació d’ofertes.

Aquesta instal·lació aplicarà un tractament més avançat a l’aigua depurada i servirà per a garantir les demandes de reg de la Comunitat General de Regants de Valls (CGRV), composada per diferents comunitats i que actualment reguen amb l’aigua dels torrents la Xamora i el Catllar, mitjançant rescloses dels diferents regs històrics i una xarxa de sèquies a cel obert.

La depuradora de Valls té una capacitat per tractar 7.200 m3/dia, equivalent a una població de 33.700 habitants, i està en servei des de l’any 2000. La planta és de tipus biològic de fangs activats de baixa càrrega amb eliminació de nutrients (nitrogen i fòsfor) i les aigües tractades s’aporten per gravetat al Torrent del Puig.

El projecte que s’adjudiqui haurà de definir en detall les obres a projectar, tant en els aspectes tècnics, de disseny, econòmics, ambientals i administratius, de compliment de la normativa vigent. A més, l’ERA ha d’estar capacitada per a tractar el cabal de disseny de la depuradora de 7.200 m3/dia.

Regeneració a Catalunya

Actualment hi ha 24 estacions de regeneració d’aigua a Catalunya, que en el 2022 han produït més de 70 hm3. En els propers sis anys és previst construir 9 Estacions de Regeneració Noves, ampliar les existents i doblar la producció d’aigua regenerada, arribant als 120 hm3/any.

Font: Agència Catalana del Aigua

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *