Tot a punt per a la V edició de la regata Golden Cup

Foto: CN Skipper

Tot a punt per a la V edició de la regata Golden Cup que se celebra el pròxim cap de setmana, del 27-29 d’octubre, a Marina Badalona, que serà per primera vegada seu única d’aquesta regata costanera de llarga distància. Un escenari privilegiat per a aquest esdeveniment nàutic que consta de dues proves: el Trofeu Baetulo, regata de 60 milles amb sortida el divendres 27 d’octubre i el Trofeu Hotel Marina Badalona, regata de 20 milles amb sortida el diumenge 29 d’octubre.

Amb els 30 vaixells inscrits fins a la data, s’ha superat ja la participació de l’any anterior, en què van competir una vintena d’embarcacions. El nivell és molt alt, com ho demostra la presència de 6 equips classificats entre els deu primers en el campionat mundial de A2 celebrat recentment a Barcelona.

Puntuable pel Campionat de Catalunya d’Altura, Solitaris i A2, així com per al Circuit de Regates d’Altura, els resultats a la Golden Cup Badalona seran decisius per fixar les classificacions finals, ja que es tracta de l’última prova del calendari.

Especialment ajustada està la classificació del Campionat de Catalunya de navegació A2, amb 5 embarcacions separades per només 6 punts: Smerit, Ia Orana, Shaka, Korrigan i Engima. La prova també tanca el Circuit de Regates d’Alçària, on l’Enigma i el Nirvana, després d’una temporada molt regular, lluiten per la victòria final, mentre que la tercera posició del podi resta encara molt oberta.

El Cometa, X35 del Club Nàutic El Balís, patronejat per Lluís Blanchar, subcampió del món en categoria B, defensarà el Trofeu de la Golden Cup que va obtenir en l’edició anterior. L’equip holandès del Yellow Rose, a bord d’un altre X35, vuitens en el rànquing mundial i guanyadors el 2021 de La Ruta de la Sal, són els seus rivals més directes.

En vaixells de major eslora destaca l’Hydra, DK 46 d’Oscar Chaves, guanyador de La Ruta de la Sal 2023 i de nombroses edicions de la Copa del Rei. El Korrigan, X46 de Joan Balaguer, guanyador de la segona edició de la Golden Cup, competirà amb opcions d’alcçar-se amb la victòria del Campionat de Catalunya de A2. Per la seva banda, l’Enigma, Grand Soleil 44 de Lluís Tort, navegarà amb el doble objectiu de guanyar el Campionat de Catalunya de A2 i de revalidar el seu triomf al Circuit de Regates d’Alçària. El seu rival directe és el Nirvana, Hanse 470 de Jose Martín Santiago, actual líder del Campionat de Catalunya d’Alçària per a tripulació completa.

Finalment cal destacar la participació de l’Ia Orana, X362 de Jordi Zaragoza, clar candidat a revalidar el seu títol de Campió de Catalunya de A2, així com de l’equip belga del Diabolic, Sunfast 35 de Glenn De Brower, que van aconseguir un 5è lloc en el mundial i la segona plaça al Circuit de Regates d’Alçària el 2022.

LA FLOTA DE BADALONA ES MOBILITZA

Diverses embarcacions del Club de Vela Badalona han confirmat ja la seva participació a la regata. Els equips confirmats actualment navegaren a bord del Solete, BH36 patronejat per Joan Gironés, del Phoenix Limit, Farr40 de Xavi Peus i del Chronos, Bavaria 44 d’Alfons Martí, en categoria Training.

ASSISTEIX A LA SORTIDA DE LA REGATA

El Quetx Ciutat de Badalona estarà a disposició de les autoritats, premsa, familiars dels participants i dels ciutadans que desitgin presenciar la sortida de la regata llarga el divendres 27 d’octubre de 15:30 a 17:00h. El nombre de places és limitat pel que els interessats hauran de posar-se en contacte amb l’organització per consultar la disponibilitat de places.

Font: Federació Catalana de Vela

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *