La Diputació de Tarragona ha atorgat una subvenció per a desenvolupar polítiques locals d’habitatge 2022

Gandesa, un petit municipi situat a la comarca de la Terra Alta, ha rebut una notícia positiva que beneficiarà la seva comunitat i millorarà les condicions d’habitatge dels temporers de la regió. La Diputació de Tarragona ha atorgat una generosa subvenció de 7.048,44€ destinada a millorar l’equipament i l’adquisició de béns mobles per a l’alberg de temporers de Gandesa. Aquesta subvenció arriba en un moment crític quan les polítiques locals d’habitatge són més importants que mai.

La Diputació de Tarragona ha destinat aquesta subvenció a través de la convocatòria de 2022 amb l’objectiu de millorar les condicions d’habitatge i les instal·lacions de l’alberg de temporers de Gandesa, que té un pressupost total de 8.292,29€. Aquest finançament serà crucial per garantir que els temporers que visiten la regió puguin gaudir d’un allotjament de qualitat i còmode mentre duen a terme les seves tasques agrícoles.

L’alberg de temporers és un recurs fonamental per a la comunitat de Gandesa, ja que acull treballadors temporals que venen a la zona per a les collites i altres activitats agrícoles. Aquesta subvenció permetrà a l’ajuntament millorar les instal·lacions de l’alberg i adquirir béns mobles que millorin la vida dels temporers durant la seva estada a la regió.

Aquesta notícia ha estat rebuda amb gratitud per part de l’Ajuntament de Gandesa, que ha posat èmfasi en la importància d’assegurar un allotjament adequat per als temporers que treballen en la comarca. La millora de les instal·lacions de l’alberg ajudarà a mantenir als treballadors en condicions òptimes i, alhora, contribuirà a l’economia local a través de la seva presència i suport en la indústria agrícola.

L’alcalde de Gandesa, Joan Torres, ha expressat la seva satisfacció davant aquesta notícia. En una breu declaració, va dir: «Estem molt agraïts a la Diputació de Tarragona per aquesta generosa subvenció. Millorar l’habitatge dels temporers és una prioritat per a nosaltres, i aquest finançament ens permetrà fer-ho de manera efectiva.»

Aquesta subvenció també ressalta la importància de les polítiques locals d’habitatge a tota la comarca. L’habitatge és una necessitat bàsica que afecta la qualitat de vida de les persones i té un impacte directe en l’economia local. Les condicions de vida adequades no només beneficien als temporers sinó que també contribueixen a la salut i el benestar de la comunitat en general.

El projecte de millora de l’alberg de temporers inclourà diferents aspectes, com la renovació d’instal·lacions obsoletes, la millora de l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i la compra de mobiliari nou per a les habitacions. Aquestes millores tenen l’objectiu de fer que l’alberg sigui un lloc més còmode i agradable per als temporers que passen les seves temporades a Gandesa.

La Diputació de Tarragona ha estat treballant de manera constant per fomentar polítiques locals d’habitatge a tota la província. Aquesta subvenció és només un exemple del compromís de la Diputació amb la millora de les condicions d’habitatge i el suport a les comunitats locals.

Aquesta notícia també ha rebut l’aprovació de diferents organitzacions i grups que treballen en defensa dels drets dels temporers i la millora de les seves condicions de vida. Organitzacions com la Plataforma d’Agricultura Justa i la Fundació Terra Alta han destacat la importància d’aquest tipus de subvencions i la seva contribució a la justícia i la igualtat en el món agrícola.

A més de les millores físiques a les instal·lacions de l’alberg, l’Ajuntament de Gandesa també planeja establir programes de suport i orientació per als temporers que hi resideixen. Aquests programes podrien incloure cursos de formació, assistència legal i orientació en temes d’habitatge i drets laborals. L’objectiu és proporcionar un suport integral als temporers per assegurar que tinguin accés a les oportunitats i recursos que necessiten.

Aquesta subvenció també és un recordatori de la importància de la cooperació entre les administracions locals i provincials. Les subvencions com aquesta mostren com les institucions poden treballar juntes per millorar les condicions de vida i l’habitatge de les comunitats locals. Això és un exemple de com les polítiques locals poden tenir un impacte significatiu en la vida de les persones.

En resum, la subvenció atorgada per la Diputació de Tarragona a l’Ajuntament de Gandesa és una notícia positiva que beneficiarà la comunitat i els temporers de la regió. Aquest finançament permetrà la millora de les instal·lacions de l’alberg de temporers i la compra de béns mobles per millorar l’habitatge dels treballadors temporals. Aquesta notícia destaca la importància de les polítiques locals d’habitatge i la cooperació entre les administracions per millorar la vida de les persones. La comunitat de Gandesa espera ansiosa veure els resultats d’aquest projecte de millora i continuarà treballant per assegurar un futur millor per a tots els seus ciutadans.

Font: Ajuntament de Gandesa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *