L’Ajuntament renova el seu compromís amb la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

Es va nomenar al regidor de Polítiques Actives d’Ocupació i Empresa, Miquel Subirats, com a membre de l’executiva

Amposta va renovar el seu compromís amb la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) a l’assemblea general de l’associació, celebrada el passat dimecres 25 d’octubre. Una trobada on hi participaven 35 municipis d’arreu de Catalunya que va servir, entre altres, per escollir la nova Comissió Executiva que liderarà l’associació durant el mandat 2023-2027, de la qual el regidor de Polítiques Actives d’Ocupació i Empresa, Miquel Subirats, passa a formar-ne part com a vocal.

L’Ajuntament d’Amposta és membre de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària des del 2019. Actualment, el municipi treballa en múltiples projectes de l’Economia Social, posant al centre l’impuls directe dels programes de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre i l’Era, la Comunalitat Urbana d’Amposta , així com donant suport al programa Ocell de Foc Terres de l’Ebre. A més, l’Ajuntament disposa d’un servei d’atenció i suport a cooperatives i projectes d’Economia Social i treballa en diversos aspectes com el consum conscient i de proximitat, l’economia circular, la mobilitat sostenible, l’impuls de grups d’ajuda mútua i altres formes de cooperació.

En aquest sentit, a l’assemblea es va anunciar la publicació de la nova edició de la Guia ABC de polítiques públiques d’Economia Social, que es publicarà les setmanes vinents, on es destaca dues experiències del consistori ampostí: el cotxe elèctric compartit entre l’Ajuntament i diverses entitats ampostines, com un model de col·laboració publicoprivada per una mobilitat més neta i sostenible, i l’impuls dels horts socials, com a exemple de cohesió social i d’aproximació a estratègies d’autosuficiència alimentària.

La Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària és una xarxa de municipis de Catalunya que treballen conjuntament per promoure, reforçar i consolidar l’economia social i solidària, fixant objectius i estratègies comunes, com també fomentant la cooperació i l’acció conjunta entre els seus membres, i fer-ho des del diàleg permanent amb els seus actors.

Font: Ajuntament d’Amposta

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *