Subvenció de la Diputació de Tarragona de Transició Energètica i Acció Climàtica

La Diputació de Tarragona, seguint amb el seu compromís amb la Transició Energètica i l’Acció Climàtica, ha atorgat una generosa subvenció a l’Ajuntament de Castellvell del Camp. Aquesta notícia, que data del passat 4 d’octubre de 2022, esdevé un pas fonamental en la lluita contra el canvi climàtic i en la promoció de l’eficiència energètica a la nostra comunitat local.

La Diputació de Tarragona, conscient de la importància d’adoptar mesures urgents per fer front al canvi climàtic, ha destinat una subvenció total de 21.324,53 € a l’Ajuntament de Castellvell del Camp. Aquesta subvenció s’emmarca dins de la convocatòria de subvencions per a la Transició Energètica i Acció Climàtica de l’any 2022, un esforç significatiu per promoure projectes que impulsen la sostenibilitat i la reducció de l’empremta ecològica.

Les actuacions finançades mitjançant aquesta subvenció són les següents:

  1. Substitució de la planta refredadora de la Llar d’Infants “Els Eixerits” (11.324,53 €)Un dels projectes beneficiats per aquesta subvenció és la substitució de la planta refredadora de la Llar d’Infants “Els Eixerits”. Aquesta inversió contribuirà de manera significativa a la millora de l’eficiència energètica d’aquesta instal·lació, reduint el seu impacte ambiental i assegurant un ambient més saludable per als més petits del municipi. La modernització de la planta refredadora no només comportarà estalvis en termes energètics sinó que també representarà un exemple pràctic de com les institucions locals poden contribuir al benestar de la comunitat i a la protecció del medi ambient.
  2. Implantació de la recollida d’escombraries porta a porta (10.000,00 €)Una altra part d’aquesta subvenció es destinarà a l’implantació de la recollida d’escombraries porta a porta. Aquesta iniciativa té l’objectiu de promoure una gestió més eficient dels residus, reduint la generació de deixalles i fomentant el reciclatge. A més, aquest sistema de recollida permetrà una millor identificació i control dels residus, la qual cosa contribuirà a disminuir els impactes negatius sobre el medi ambient. Els 10.000 € assignats per a aquest projecte són una inversió directa en la salut del nostre entorn i la qualitat de vida dels ciutadans.

Aquesta subvenció representa un pas important en la lluita contra el canvi climàtic i en la promoció de la sostenibilitat a nivell local. La Diputació de Tarragona està fent un pas ferm cap a la construcció d’una societat més respectuosa amb el medi ambient i més conscienciada sobre la importància de preservar els recursos naturals per a les generacions futures.

La inversió en la substitució de la planta refredadora de la Llar d’Infants “Els Eixerits” és un exemple concret de com les institucions locals poden liderar el camí cap a una gestió més sostenible dels seus recursos. La modernització d’aquesta instal·lació no només es traduirà en una disminució del consum energètic, sinó que també millorarà la qualitat de vida dels nens i nenes que la frequenten, ja que gaudiran d’un espai més saludable i còmode. A més, aquesta acció servirà com a model per a altres localitats que puguin plantejar projectes similars.

D’altra banda, l’implantació de la recollida d’escombraries porta a porta és una mesura crucial per reduir la generació de residus i fomentar el reciclatge. Aquesta estratègia de gestió de residus no només redueix l’impacte ambiental sinó que també ajuda a conscienciar els ciutadans sobre la importància de la separació de residus i la recollida selectiva. La implicació de la comunitat en aquesta iniciativa serà fonamental per aconseguir els objectius de reducció de residus i la construcció d’un municipi més sostenible.

Cal recordar que la Transició Energètica i l’Acció Climàtica són dos dels reptes més importants als quals s’enfronta la societat actual. El canvi climàtic és una realitat que afecta tots els àmbits de la vida i, per tant, les accions que es prenguin a nivell local tenen un impacte directe en la reducció de les emissions de gasos contaminants i en la preservació del medi ambient.

La subvenció atorgada per la Diputació de Tarragona a l’Ajuntament de Castellvell del Camp és un clar exemple de com les institucions locals poden jugar un paper fonamental en aquesta lluita. És un pas en la direcció correcta cap a un futur més sostenible i responsabilitat ambiental.

És important destacar que aquesta subvenció no només té un impacte immediat en la millora de la qualitat de vida dels habitants de Castellvell del Camp, sinó que també estableix un precedent per a altres municipis que vulguin seguir aquest camí de transició cap a una societat més ecològica. La consciència ecològica i la sostenibilitat són valors essencials que han de guiar les accions de les institucions i del conjunt de la societat.

En resum, la subvenció de la Diputació de Tarragona a l’Ajuntament de Castellvell del Camp per a la Transició Energètica i l’Acció Climàtica és un pas fonamental cap a un futur més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Les actuacions finançades ajudaran a millorar l’eficiència energètica, reduir les emissions de gasos contaminants i promoure la gestió responsable dels residus. Aquestes accions no només beneficien el present, sinó que també asseguren un millor futur per a les generacions venidores. La sostenibilitat és un objectiu que tots hem de perseguir, i aquesta subvenció és un exemple inspirador de com podem aconseguir-ho a nivell local.

Font: Ajuntament de Castellvell del Camp

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *