Visualitzant la pobresa: La llar de les absències

La peça, dissenyada per Domestic Data Streamers, es va estrenar el 17 d’octubre 2023 pel Dia Internacional per l’Erradicació de la Pobresa, i es contempla que sigui itinerant durant el 2023 i el 2024, a disposició de les entitats sòcies d’ECAS. Els dies 30 i 31 d’octubre i 1, 2 i 3 de novembre es podrà veure al Jardí del Palau Robert

La instal·lació es divideix en tres parts:

Visualització física de dades en l’espai

Per mostrar la magnitud de la pobresa de forma visual, immersiva i sorprenent, ajudant-nos a impactar el nostre públic, ens preguntem: què hi falta a casa d’una persona en situació de pobresa? Podem entendre moltes coses d’una persona veient com és casa seva: el seu nivell econòmic, els seus gustos, els seus referents culturals… I podem fer-ho des dels objectes que té a casa, o des dels que hi manquen.

Proposem entrar a una representació molt simplificada de la llar d’una persona que pateix pobresa, perquè la gent descobreixi quines necessitats bàsiques poden arribar a faltar representades per objectes quotidians: des d’un ordinador personal, una maleta, fins a un calefactor. Una escenografia amb els elements indispensables per generar la sensació d’estar a una casa.

Espai de debat

Per confrontar la gent amb mites recurrents al voltant de la pobresa: tres plafons de votació que permetin al públic enfrontar-se a mites sobre la desigualtat, a partir de respondre preguntes personals. Es vol provocar a través d’un sistema de votació i visualització d’opinions, on proposem a la gent posicionar-se, desmentir el mite, o veure els temes des d’un angle que permeti l’empatia.

Interacció digital

Un espai on convidem el públic a redefinir el concepte de benestar de forma col·lectiva, permetent que les persones deixin la seva marca a la instal·lació. Se’ns pregunta:“Si tu dirigissis el Ministeri de Benestar, què prioritzaries per promoure’l?”

En un context en què ens hem acostumat a viure envoltats d’inestabilitat necessitem, més que mai, reforçar allò que actua com a xarxa de seguretat per a tothom: l’Estat del Benestar.

La mostra és d’accés lliure i gratuït.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *