Davant l’extrema dreta que ens intenta dividir, defensem més que mai la fraternitat entre els territoris que compartim llengua i cultura

El president saluda Eliseu Climent (Fotografia: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest vespre des de València, en l’acte de lliurament dels Premis Octubre, que, “en un moment en què l’extrema dreta, a tot arreu del món, i també als nostres països, ens intenta trencar i sembrar l’odi, més que mai hem de defensar la fraternitat entre tots els territoris que compartim la llengua i la cultura catalana”.

Aragonès ha reclamat aquesta fraternitat entre els Països Catalans que, tot i les peculiaritats de cadascú, tenen “elements comuns que fan que 300 anys després, continuem sent aquí”. “Avui és un dia per reivindicar una vegada més la nostra llengua i la nostra cultura davant d’aquells que intenten acabar amb ella i que intenten reduir-la a un reducte folklòric”, ha destacat.

Enfront d’aquestes amenaces, el cap de l’Executiu ha fet una crida a “utilitzar sempre” el català i a “defensar-lo en tots els àmbits” per tal que “estigui present a tot arreu”, a escoles, biblioteques, cases i carrers, però també “als llocs de poder democràtic”, com els parlaments catalans i estatals i “ben aviat esperem que també a les institucions europees”. I en aquesta tasca ha lloat especialment “el combat persistent” del món cultural valencià, quant a creació literària i musical.

El president ha acabat el seu discurs fent un agraïment a tots els guardonats dels Premis d’Octubre, així com a Eliseu Climent, fundador de l’editorial Tres i Quatre que organitza aquests premis, per “tot el seu compromís amb la cultura, la llengua, el País Valencià i els Països Catalans”.

També ha volgut reconèixer el paper dels batlles de la Catalunya del Nord en la defensa del català, destacant que, “davant de la repressió i els atacs a la llengua, la Catalunya del Nord sempre hi ha estat”.

Per últim, ha subratllat que la música d’Al Tall, grup homenatjat en la cerimònia d’avui, “és la banda sonora d’aquest compromís compartit i d’aquesta lluita per la llengua, per la cultura i per la llibertat”.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *