Festes Majors Sant Martí 2023

Del 28 d’octubre al 13 de novembre, Xerta es vestirà de gala per celebrar les Festes Majors en honor al seu patró, Sant Martí. Un esdeveniment que omplirà els carrers i places del poble de tradició, alegria i festa. A continuació, us presentem el programa d’actes per aquesta edició de les festes.

Dissabte 28 d’octubre

La festa comença amb la Proclamació de les pubilles i hereus a les 18:30h. A continuació, a les 23:30h, no podeu perdre el Ball popular amb l’orquestra HIMALAYA, i a la 01:30h se celebrarà el ball en honor a les pubilles i hereus. Entreteniment garantit amb un bingo en la mitja part. I recordatori important: A les 03:00h seran les 02:00h. No oblideu canviar l’hora. La festa continua amb una discomòbil animada pel DJ Marc Sorolla.

Diumenge 29 d’octubre

El dia següent, a les 11:30h, hi haurà un Vermut electrònic familiar amb activitats infantils a la Plaça Major, organitzat per AFA Xerta. A les 17:00h, es vendran els mocadors de festes a la Plaça Major i a les 17:30h, a la sala polivalent de l’Ajuntament, es presentarà el documental «La jota de Xerta», organitzat per les Dones de Xerta en col·laboració amb l’Ajuntament. La tarda continuarà amb una sessió de cinema de terror al casal de joves, on es projectarà la pel·lícula «Expediente Warren», organitzat per l’Associació de Joves.

Dimarts 31 d’octubre

Aquesta jornada combinarà la celebració de la Festa de la Castanyada i Halloween. A les 17:30h, hi haurà una concentració de disfresses i xocolatada solidària per a la recerca del càncer infantil a la pista d’estiu, seguit d’una ruta infantil Truco-Trato pels carrers del poble. A les 22:30h, es produirà una invasió zombi pels carrers del poble, on els participants podran triar ser zombis o víctimes. A la mitjanit, no podeu perdre el Castaween al casal de joves amb DJ Marc Della i Djs The memories, que inclourà un concurs de disfresses.

Divendres 3 de novembre

A les 22:00h, es donarà inici al Joc de Carrers amb l’entrada d’equips a la Plaça Catalunya, seguit d’una desfilada fins a l’Ajuntament, on es penjaran les banderes de cada equip i Xupi-Xerta. L’equip de Sant Martí llegirà el pregó del Joc de Carrers, acompanyats per la Xaranga Tal Com Sona. Tots els participants han de venir vestits amb el color del seu equip. A les 23:00h, es realitzarà un Correbars amb la Xaranga Tal Com Sona, sortint de la Plaça Major i visitant diversos locals del poble. La nit acabarà amb un STREET FEST al Casal de Joves amb DJ Bacardit.

Dissabte 4 de novembre

A les 12:30h, podreu gaudir d’una exhibició d’especial bous capons a la Plaça Major a càrrec de la ramaderia Eliseo i Jeroni Adell d’Alfara de Carles. A les 16:00h, hi haurà una tarda de vaques a càrrec de la ramaderia Eulogio Mateo de Cárcar, Navarra. A l’acabar, tindrà lloc una carretilla embolada per als més petits. A les 21:30h, podreu participar en un sopar de germanor al Casal Municipal, on es servirà el tradicional «bou estofat» de la Cuina de la Lore. No oblideu apuntar-vos a temps. La nit continuarà amb un ball a ritme de l’orquestra MONTESOL i una discomòbil amb DJ’s locals.

Diumenge 5 de novembre

Aquest dia està dedicat a la Penya Taurina «Lo Burladero». A les 12:00h, tindrà lloc la transhumància d’animals des del carrer Tortosa fins a la Plaça Major, seguida d’una becerrada amb animals braus a càrrec de la ramaderia Germans Colomer de Calanda, Teruel. A les 14:00h, es repartirà paella a l’entrada de Casa Baiot de la mà de la Cuina de la Lore. A les 16:00h, es realitzarà una especial tarda d’asfalt a la Plaça Major a càrrec de la ramaderia Juan José Laparte de Marcilla, Navarra. Com sempre, es tancarà amb una carretilla embolada per als més petits.

Divendres 10 de novembre – La vespra

A les 10:00h, es farà un volteig general de campanes i tirada de coets per despertar el poble. A les 11:00h, els més petits tindran la seva festa a la pista poliesportiva del Casal. A les 16:00h, les vaques envairan els carrers de Xerta des del carrer Antoni Añon fins a la Plaça Major. A les 19:30h, hi haurà un bou embolat pels carrers de costum, seguit d’una embolada a càrrec dels Emboladors de Masdenverge. La nit continuarà amb una sessió de ball amb el grup PRISMA al Casal Municipal, i, com sempre, es realitzarà un ball en honor a les pubilles i hereus a mitja nit, acompanyat d’un bingo. La festa es clourà amb una discomòbil a càrrec del DJ Dani Calau.

Dissabte 11 de novembre – Sant Martí

A les 9:00h, començarà el dia amb la Missa primera, seguida d’un cercavila pels carrers del poble i la recollida de les pubilles i els hereus a ritme de la xaranga Tal Com Sona a les 9:30h. A les 12:00h, no podeu perdre la Missa solemne en honor a Sant Martí, cantada pel cor parroquial. A les 13:00h, es realitzarà una audició i ballada de sardanes a la Plaça Major. A les 17:30h, hi haurà una exhibició de vestits típics i ballada de la jota xertolina a la Plaça Major, organitzada per l’Associació de Dones de Xerta. A les 18:30h, es durà a terme una processó amb la imatge de Sant Martí pels carrers de costum, acompanyats pels músics de Paüls i el cor parroquial. No faltarà l’encesa de la traca de Sant Martí. La nit estarà amenitzada amb un gran concert a càrrec de l’orquestra ATALAIA al Casal Municipal, seguit d’una sessió de ball amb la mateixa orquestra. Com sempre, es realitzarà un ball en honor a les pubilles i hereus a mitja nit, amb bingo inclòs. La festa continuarà amb una discomòbil amb el DJ Lluís Torralbo.

Diumenge 12 de novembre – Sant Martinet

El dia de Sant Martinet començarà amb un esmorzar popular a la Plaça Major a les 09:00h, amb la col·laboració de Villa Retiro, Bar La Plaça, Bar Ximo i Pub Santana. A les 10:00h, es retrobaran els gegants i grallers de Xerta al carrer Santa Teresa, acompanyats dels capgrossos de Xerta. A les 11:30h, es realitzarà un cercavila pels carrers del poble amb els grallers, gegants i capgrossos de Xerta, culminant en una ballada final a la Plaça Major. A les 15:00h, hi haurà un torneig de guinyot al bar La Plaça. A les 15:45h, es realitzaran tres sortejos de la Penya Taurina Lo Burladero a la Plaça Major. A les 16:00h, es desenvoluparà una especial tarda de vaques pels carrers de costum a càrrec de la ramaderia Pedro Fumadó, Lo Xarnego, Deltebre. Durant una hora, es portarà a terme una pràctica habitual dels pobles de Navarra, amb una vaca al carrer i una altra a la plaça tancada. La nit es clourà amb un bou embolat pels carrers de costum, a càrrec de la mateixa ramaderia, i una espectacular sessió pirotècnica a la vora del riu.

Dilluns 13 de novembre – Diada de la Gent Gran

La Diada de la Gent Gran començarà amb un homenatge als xertolins i xertolines més grans, amb la visita d’autoritats, pubilles i hereus a les seves cases a les 10:00h. A les 12:00h, es celebrarà una missa en honor a la gent gran, seguida d’una trobada de Corals. A les 14:00h, els més grans gaudiran d’un dinar de germanor al Casal Municipal, amb ball a càrrec del «Duo Millan’s» a la seva finalització. Cal recordar que s’ha de treure el tiquet a la Llar de la Gent Gran, i l’últim dia per fer-ho és el 27 d’octubre.

Amb aquest programa d’actes variat i emocionant, les Festes Majors de Sant Martí 2023 prometen ser un esdeveniment memorable per a tots els residents i visitants de Xerta. La Comissió de Festes, l’Ajuntament i les entitats locals han treballat durament per oferir una gran varietat d’activitats que celebrin les arrels i la cultura de la comunitat xertolina. Us animem a participar activament i gaudir al màxim d’aquesta meravellosa celebració. Visca Xerta i visca Sant Martí!

Amb aquest programa d’actes variat i emocionant, les Festes Majors de Sant Martí 2023 prometen ser un esdeveniment memorable per a tots els residents i visitants de Xerta. La Comissió de Festes, l’Ajuntament i les entitats locals han treballat durament per oferir una gran varietat d’activitats que celebrin les arrels i la cultura de la comunitat xertolina. Us animem a participar activament i gaudir al màxim d’aquesta meravellosa celebració. Visca Xerta i visca Sant Martí!

Programa d’actes festes Sant Marti 2023

Font: Ajuntament de Xerta

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *