Subvencions per restablir béns i serveis dels ens locals afectats per fenòmens meteorològics i altres situacions excepcionals 2022

La Diputació de Tarragona ha aprovat un conjunt de subvencions per a la restauració de béns i serveis dels ens locals que han estat afectats per fenòmens meteorològics i altres situacions excepcionals durant l’any 2022. Aquestes subvencions, aprovades per la Junta de Govern el passat 18 d’octubre de 2022, tenen com a objectiu principal ajudar a les localitats de la província a recuperar-se dels danys causats per aquests esdeveniments climàtics i altres circumstàncies inesperades.

Dins d’aquest marc de subvencions, es destaquen dues partides importants que han estat aprovades per la Junta de Govern: la primera, una subvenció de 47.125,03 euros per a la construcció d’un mur de contenció en el tram afectat del Trinquet; la segona, una subvenció de 19.659,23 euros per a les tasques de recalç i reconstrucció del mur de l’àrea infantil del mirador Badaluc. Aquestes aportacions econòmiques ajudaran a les entitats locals a dur a terme les reparacions i obres necessàries per a la seva restauració.

L’any 2022 ha estat marcat per diversos fenòmens meteorològics i situacions excepcionals que han afectat de manera significativa les localitats de la província de Tarragona. Inundacions, vents forts, nevades inusuals i altres esdeveniments climàtics han causat danys importants en infraestructures i espais públics, així com han posat a prova els recursos econòmics dels ens locals per afrontar aquestes emergències.

La Diputació de Tarragona, conscient de la necessitat d’ajudar els ens locals a sobreposar-se a aquests incidents, va posar en marxa aquest programa de subvencions per a la restauració de béns i serveis. Aquesta iniciativa té com a objectiu facilitar als municipis afectats les eines necessàries per a la recuperació dels espais públics i serveis essencials, així com per a la prevenció de futurs danys causats per situacions similars.

La construcció del mur de contenció en el tram afectat del Trinquet és una de les obres prioritàries que rebran finançament a través d’aquestes subvencions. Aquest mur de contenció és essencial per a protegir una àrea que ha estat particularment afectada per les inundacions i els danys causats pel mal temps. Amb una subvenció de 47.125,03 euros, els treballs podran començar immediatament i garantir la seguretat i la integritat d’aquesta zona.

D’altra banda, la reconstrucció del mur de l’àrea infantil del mirador Badaluc és una altra obra crucial que rebrà suport financer de la Diputació de Tarragona. Els nens i les famílies locals dependen d’aquest espai com a zona de joc i oci, i la seva restauració és una prioritat. Amb una subvenció de 19.659,23 euros, es podran iniciar les obres de reconstrucció perquè aquest espai sigui segur i accessible per a tots els usuaris.

En resum, les subvencions per a la restauració de béns i serveis dels ens locals afectats per fenòmens meteorològics i altres situacions excepcionals de 2022, atorgades per la Diputació de Tarragona, representen un suport vital per a les localitats de la província que han patit danys a causa de factors climàtics i altres circumstàncies inesperades. Aquestes subvencions permetran realitzar les obres necessàries per a la recuperació dels béns i serveis essencials i contribuiran a la millora de la qualitat de vida dels habitants d’aquestes àrees. La inversió de la Diputació de Tarragona en la restauració d’aquestes infraestructures i espais públics és una mostra de l’engagement de l’administració envers el benestar de les comunitats locals i en la creació d’entorns segurs i resistents davant les situacions excepcionals.

Font: Ajuntament d’Alfara de Carles

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *