El catamarà elèctric ja està a Amposta

Des de dimecres 25 d’octubre al vespre, l’embarcador d’Amposta acull el catamarà 100% elèctric que farà rutes turístiques fluvials. Aquest dilluns al matí, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, acompanyat per la regidora de Turisme i Fires, Inés Martí, i el regidor d’Hisenda, Tomàs Bertomeu, han fet visita a l’embarcació acompanyats amb els mitjans de comunicació. L’alcalde ha recordat que la compra de l’embarcació s’emmarca en el Pla de sostenibilitat turística d’Amposta i ha sigut subvencionat al 100% pels Fons Europeus Next Generation dels Plans de sostenibilitat turística destinats a fomentar el turisme sostenible. «L’embarcació és una de les peces d’aquest projecte ambiciós perquè Amposta torni a viure de cara al riu i que portem implementant des del 2015», assenyala l’alcalde, tot recordant actuacions com la recuperació de l’arc gòtic, la rehabilitació i revalorització de la celòquia del Castell o el projecte de recuperació de les Cases del Castell, inclosa també al Pla de sostenibilitat turística d’Amposta. «A més, també s’encaixa el projecte de recuperació de la via verda Val de Zafán que tira endavant la Diputació de Tarragona amb Fons Next Generation», afegeix l’alcalde.

L’alcalde també ha assenyalat que, si bé ara l’embarcació ja ha sigut recepcionada, a partir d’ara començarà tot el procediment intern per licitar el servei de rutes turístico-fluvials. «Des de l’àrea de turisme s’estan dissenyant les diferents rutes que es podran oferir i, des de serveis jurídics es treballa amb la licitació amb la voluntat de posar-ho en funcionament la propera temporada turística», explica l’alcalde.

L’embarcació, 100% elèctrica i sostenible, té una capacitat màxima per a 120 persones i està dotada amb tecnologia d’última generació.

Façana fluvial Amposta

En el marc de la roda de premsa també s’ha presentat un vídeo en què es mostra «l’encaix de totes les peces que tenen a veure amb el projecte de turisme sostenible i cicloturisme vinculat a la façana fluvial d’Amposta. «Tenim una visió molt clara de què ha d’acabar sent Amposta quant a oferta turística, i amb aquesta càpsula volem que la ciutadania també ho pugui visualitzar», assenyala Tomàs. A més, també s’ha presentat la marca Façana Fluvial d’Amposta, que serà el paraigua que englobi totes les accions i que ha inspirat la retolació de l’embarcació.

Font: Ajuntament d’Amposta

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *