La Ribera d’Ebre promociona el turisme actiu al GR-99, el producte agroalimentari i la innovació tecnològica a la Fira Multisectorial de Móra la Nova

El Consell Comarcal exposa les actuacions del ‘Camí de Sirga, Camí de riu’ i la campanya dels Lots de Nadal del Degusta, apropant la tecnologia a la ciutadania amb una jornada de debat, una carpa amb experiències digitals de la Mobile i el videomapping de l’EbreLumen Talent 2023

El president del Consell va felicitar els veïns i l’Ajuntament de Móra la Nova per l’organització de la fira riberenca per excel·lència.

Aquest dijous s’ha inaugurat la Fira Multisectorial de Móra la Nova on, fins diumenge, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre hi promocionarà tres dels grans actius de la comarca: el turisme actiu i de natura al voltant del GR-99; la cistella de productes agroalimentaris de qualitat que es produeixen i s’elaboren a casa nostra i la innovació al voltant de les noves tecnologies que fa de la Ribera d’Ebre un territori pioner en el desplegament de la societat digital en l’entorn rural del país.

El certamen arriba a la seva 191a edició, consolidat com “un gran aparador comercial de l’activitat econòmica i les empreses del territori”, però també “una de les cites socials més esperades del nostre calendari, punt de trobada i de referència per als veïns de la Ribera d’Ebre, el Priorat, la Terra Alta i comarques veïnes”, ha subratllat el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Francesc Barbero, destacant la “voluntat de persistència i de tirar endavant” d’una fira que concentra “l’essència riberenca” i aposta per “mantenir les nostres tradicions, incorporant les noves tecnologies com a motor de futur”, ha afegit l’alcalde de Móra la Nova i vicepresident del Consell Comarcal, Carlos Trinchan, en referència al “punt d’inflexió” que suposa la nova carpa tecnològica del BeFuture! amb les experiències immersives de la Mobile World Capital Barcelona, que s’estrena aquest divendres i estarà oberta al públic al llarg de tot el cap de setmana.

La carpa del BeFuture!, amb experiències tecnològiques al voltant dels sentits, està instal·lada a la plaça de l’Església.

La Fira Multisectorial amplia enguany la seva superfície, fins als 10.000 metres quadrats i, amb 170 expositors, presenta una variada oferta d’activitats, serveis i productes aprofitant els 50.000 visitants que hi passen cada any. L’oferta tecnològica, complementada amb una major presència d’empreses i serveis del sector digital i de les energies renovables, és un també “un al·licient per animar als joves i assegurar la continuïtat de la fira com un dels motors de canvi i transformació del territori”. En aquest sentit, destaquen les activitats i les sessions de debat del BeFuture! al voltant de les solucions tecnològiques que marcaran el futur, amb les quals el Consell Comarcal vol fer partícip al teixit econòmic i social riberenc de les oportunitats i repercussions de l’avenç tecno-digital que els darrers anys s’ha dinamitzat al voltant del CoEbreLab i l’Àrea 5G Rural de les Terres de l’Ebre. A la carpa tecnològica instal·lada a la plaça de l’Església es podrà experimentar amb la tecnologia a través dels sentits de l’oïda, el gust i el tacte.

El president Barbero explica el projecte del GR99 al subdelegat del Govern, en la visita a l’estand institucional.

Dos estands al pavelló firal

Com cada any, el Consell Comarcal de la Ribera estarà present amb un estand institucional al pavelló firal que en aquesta edició, sota el lema Ribera d’Ebre: Camí de Sirga, Camí de Riu, mostrarà als visitants les actuacions que s’han executat els darrers anys per revaloritzar, rehabilitar i promocionar el patrimoni natural, cultural i turístic al voltant del GR-99 i el riu Ebre, com a eix vertebrador de la comarca. L’objectiu és donar a conèixer als riberencs i veïns de territoris propers l’estratègia turística conjunta i integradora de tots els pobles que impulsa el Consell Comarcal, a través de diferents programes i ajuts, entre els quals els Fons de Desenvolupament Rural (FEDER).

L’exposició comarcal detalla la inversió d’1,5 milions d’euros per a l’adequació i senyalització de rutes i subrutes del GR-99, com la passera per a vianants del barranc de Faneca a Móra d’Ebre i la ruta de les ermites de Vinebre i la Torre de l’Espanyol, així com la creació i millora d’infraestructures turístiques, com l’Oficina de Turisme de la plaça de l’Arenal de Miravet i el Punt d’Informació del Mas de la Coixa de Móra la Nova, a la rotonda de la N-420 i C-12, porta d’entrada estratègica a la comarca.

L’estand institucional explica al visitant de la fira les actuacions del projecte Camí de Sirga, Camí de Riu, al voltant de l’estratègia turística conjunta de tots els pobles.

El públic trobarà imatges i informació de com s’ha reestructurat l’oferta turística de la Ribera al voltant del Camí de Sirga, amb la rehabilitació de monuments i nuclis antics, com el Palau Renaixentista Ca Don Joan de Vinebre, la Baixada de la Barbulla per comunicar Riba-roja amb el riu, l’entorn del Castell d’Ascó convertint-lo en un gran mirador panoràmic, o l’empedrat del tram final del camí per millorar l’accessibilitat al Castell de Miravet, principal pol d’atracció de visitants a la comarca, amb 60.000 turistes anuals.

Pel que fa a les accions posades en marxa per promocionar el Camí de Sirga, destaca l’EbreLumen, el singular festival de videomapping que des de fa tres anys promou el patrimoni riberenc al voltant del riu a través de projeccions artístiques de gran format sobre elements de la natura. El públic de la Fira en podrà veure un petit tastet al barranc de Nolla, darrere l’Espai del Vi de la Fira, el diumenge, a les 18 hores, gràcies a la iniciativa comarcal de l’EbreLumen Talent 2023 amb alumnes d’escoles d’art de la província.

L’estand del ‘Degusta Ribera d’Ebre’ promociona el producte agroalimentari riberenc.

Exposició del ‘Degusta’ 

Al costat de l’estand institucional, hi ha l’espai expositor que el Consell Comarcal dedica al projecte Degusta Ribera d’Ebre, amb l’objectiu de “posar en valor el producte agroalimentari que es produeix i s’elabora a la comarca, la seva qualitat i la gran diversitat d’oferta” explica la consellera de Turisme, Comerç i Producte Local, Vanessa Serrano, que destaca “la contribució del sector agroalimentari a l’economia i la sostenibilitat del territori, mantenint el paisatge, la pagesia i la ramaderia de la comarca, i creant ocupació i riquesa”.

Així, el Consell aprofita l’aparador de la Fira Multisectorial per presentar la campanya comercial de Nadal 2023 ‘Aquest Nadal regala aliments del territori’. Els visitants hi veuran exposats els 7 lots que 32 empreses de la Ribera comercialitzaran conjuntament, amb el suport del Consell, per incentivar les vendes del producte de proximitat durant la campanya de Nadal i Reis. L’oferta de productes artesans amb DO riberenca és molt variada: oli, mels, embotits, formatges, vins, licors, cerveses, dolços, melmelades, patés, xocolata, safrà, infusions ecològiques, nous…  Aquesta és la quarta edició que es fan els lots de Nadal del Degusta Ribera d’Ebre, que enguany es podran comprar en sis punts de venda de la comarca que participen de la iniciativa. A més, els visitants de l’estand podran participar en el sorteig d’un lot de productes riberencs.

Entre els 20 cellers de l’Espai del Vi de la Fira, n’hi ha set que són de la Ribera d’Ebre.

A més, durant tot el cap de setmana sis dels cellers que formen part del projecte Degusta estan també presents a l’Espai del Vi de la Fira Multisectorial, tant de la DO Tarragona com de la DO Montsant. Dos d’aquests cellers han estat premiats al XXVIII Concurs de Vins que s’organitza en el marc de la fira moranovenca. Són el celler Molí de Rué de Vinebre, que ahir va recollir dos primers premis d’aquest concurs: un per al seu ‘Sol i Serena’ en la categoria Dolços-Licorosos i l’altre per al ‘Jove Mims’ com a guanyador dels vins Rosats; i el Celler Pedrola de Miravet, que ha guanyat el primer premi de la categoria Escumosos i el tercer premi dels Vermuts amb la seva marca ‘Camí de Sirga’.

‘Gran potencial de la Ribera en la transició digital i verda’

El president comarcal i la consellera de Turisme i Producte Local, Vanessa Serrano, amb el subdelegat del Govern, i l’alcalde de Móra la Nova i vicepresident comarcal, Carlos Trinchan,

La visita als estands del Consell Comarcal després de la inauguració oficial del recinte va permetre explicar els projectes de primera mà als nombrosos representants institucionals, entre ells el subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà, pregoner de la 191a Fira Multisectorial, que va constatar el “gran potencial de la Ribera en la transició digital i verda”, prioritat de la Unió Europea per assolir els objectius mediambientals i impulsar la digitalització de sectors estratègics, com l’energia, la indústria, el transport i l’agricultura. Castellà va felicitar els representants de la comarca, agraint l’oportunitat que li ha brindat ser el pregoner de la Fira per conèixer de primera mà els productes i els projectes de reactivació econòmica de la Ribera d’Ebre, entre els quals també el tren Caspolino de Móra la Nova, que es va comprometre a posar a l’agenda del Govern de l’Estat.

Podeu consultar el detall del programa d’activitats i els horaris de la Fira Multisectorial en aquest enllaç.

El subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà, ha estat el pregoner de la 191a edició de la Fira Multisectorial de Móra la Nova.

L’alcalde de Móra la Nova, Carlos Trinchan, va expressar l’orgull que senten els moranovencs per la celebració de la fira.

El subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà, va ser l’encarregat de tallar la cinta que dona per inaugurada la Fira Multisectorial.

Quatre vins de dos cellers de la Ribera han estat premiats al XVIII Concurs de l’Espai del Vi de la Fira.

Els visitants de l’estand del Degusta poden participar en un sorteig de productes riberencs.

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *