Prop d’un miler de persones de Salou gaudeixen de la paella de germanor del 30 d’Octubre

En un ambient festiu i de germanor, al parc de Manuel Albinyana s’han reunit aquest migdia prop d’un miler de persones per celebrar, amb una paella popular, el 30 d’octubre, la data històrica que conmemora el naixement del poble de Salou com a municipi independent.

Les autoritats del Consistori municipal, encapçalades pel seu alcalde, Pere Granados, han participat activament de l’acte festiu repartint racions entre els assistents. En tot moment, ha regnat un ambient distès, familiar i de companyonia, on la paella de marisc, que ha rebut excel·lents crítiques, ha impregnat la zona de bones sensacions i aromes.

Per elaborar la recepta s’han emprat 100 kg d’arròs bomba del Delta de l’Ebre; 30 kg de gambes, 30 kg de musclos, 30 kg de ceba, 15 kg de tomàquet ratllat, 10 kg de pebrot verd, 10 kg de pebrot vermell, 250 litres de brou de peix, 20 litres d’oli d’oliva, 200 grams de pebre roig vermell, 7,5 kg de pèsols, 1,5 kg de sal i 18 kg de xirles.

Abans de la paella, una cercavila d’elements populars de Salou, entre els quals els Canons, els tambors dels Diables Maleïts i les Bruixes Latemó de Salou; la Morena de Salou, els Gegants de Salou, els Nanos de Salou, la Mulassa de Salou, el Ball de Bastons de Salou, el Ball d’Espases de Salou, el Ball de Pastorets de Salou i el Ball de Panderos de Salou ha envaït els principals carrers de la vila.

I també com a acte del dia, destacar l’ofrena floral que s’ha realitzat aquest matí a la Verge, a l’Església Santa Maria del Mar, una tradició que té com a rel el gest simbòlic que va néixer de molts salouencs i salouenques, el 30 d’octubre de 1989, quan, en assabentar-se del fet que Salou seria municipi independent, van apropar-se fins al temple per oferir el seu ram a Nostra Senyora, en senyal d’agraïment.

Font: Ajuntament de Salou

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *