El Consell aprova les bases per compensar els quatre pobles riberencs que no formen part de la zona 1 del PENTA

Unanimitat per tirar endavant les bases de reequilibri comarcal, previstes en el conveni anual amb ANAV.

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat les bases per la concessió de subvencions per al reequilibri territorial comarca d’aquest 2023. La convocatòria, dotada amb 40.000 euros, deriva del conveni que l’ens comarcal i l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) signen cada any per destinar a projectes de millora de les infraestructures locals a quatre municipis riberencs que no formen part de la zona 1 de PENTA, concretament Benissanet, Ginestar, Miravet i Rasquera.

Aquests ajuntaments no es poden acollir als ajuts estats derivats de l’aplicació dels plans d’emergència nuclear, per la qual cosa el Consell Comarcal gestiona anualment una partida, a repartir a parts iguals entre els quatre municipis, a raó de 10.000 euros per ajuntament. El termini per presentar els projectes municipals al Consell és el 20 de novembre; les obres hauran d’estar executades i justificades abans del 15 de desembre.

Altres mocions aprovades 

També de manera unànime s’ha aprovat una declaració impulsada per la Fundació Pau Costa, de Tivissa, on es reclama la necessitat de disposar de paisatges vius, diversos, resistents i resilients per poder fer front als grans incendis forestals; i una altra moció de suport a l’exconseller Miquel Buch i el sergent dels Mossos d’Esquadra Lluís Escolà, després de condemnes de presó i inhabilitació que ha dictat l’Audiència de Barcelona pel cas de l’escorta de Puigdemont a Bèlgica.

Font: Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *