El I Congrés sobre Sebastià Juan Arbó clou l’any dedicat a l’escriptor

Amb la celebració del 120è aniversari del naixement de Sebastià Juan Arbó, des de l’octubre de l’any passat Amposta ha organitzat diferents actes al voltant de la figura de l’escriptor. Unes activitats que es van iniciar amb les 12 hores de lectura de textos i que ara posen el punt final amb el I Congrés Sebastià Juan Arbó. El 120è any Arbó s’ha organitzat conjuntament entre l’Ajuntament d’Amposta, la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d’Amposta, els centres educatius de la ciutat, l’Arxiu Comarcal del Montsià i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

«Més enllà de l’aniversari, la voluntat és seguir oferint rutes literàries i treballant en la vida i obra de l’escriptor, fent valdre el patrimoni cultural de la ciutat», deia l’alcalde, Adam Tomàs. Per la seva banda, la regidora de Cultura i Memòria Històrica, Inés Martí, destacava que «el Fons Arbó ens ha donat moltes eines per descobrir més sobre la biografia i els textos de Sebastià Juan Arbó».

El I Congrés Arbó, que es va celebrar entre l’Arxiu Comarcal d’Amposta i la UAB, el 25 i 26 d’octubre, va acollir una trentena d’interessats en el pare de ’Terres de l’Ebre’. A mode de balanç, Joan Antoni Forcadell, qui es va encarregar d’orquestrar l’esdeveniment, deia que «personalment, crec que totes les comunicacions presentades van ser molt interessants i que contribuiran a nous coneixements sobre l’escriptor».

Rutes, una exposició i clubs de lectura

Al llarg de l’any, s’ha donat a conèixer la figura d’Arbó amb actes com la ruta literària ’El paisatge d’un escriptor’, tant per a la ciutadania com per a l’alumnat dels centres educatius; el club de lectura de ’Totes les narracions del Delta’ a la Biblioteca o la presentació del projecte de novel·la ’El ángel se durmió’, recuperat i estudiat pel filòleg Joan Antoni Forcadell, guanyador del 3r Premi de Recerca Jordi Fontanet; o l’exposició ’Els contes de Sebastià Juan Arbó: dels manuscrits a l’edició impresa’, comissariada també per Forcadell, que l’any vinent es podrà veure de forma itinerant per les biblioteques ebrenques.

Font: Ajuntament d’Amposta

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *