El ple d’octubre aprova, per unanimitat, la moció de l’Agrupació de Penyes Taurines de suport a mantindre totes les modalitats de bous

El ple ordinari d’octubre, celebrat dilluns 30, va aprovar per unanimitat la moció de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre de suport a mantindre totes les modalitats de bous de la Llei que regula les festes tradicionals amb bous a Catalunya. Un text que van presentar conjuntament els tres grups municipals amb representació a l’Ajuntament, tal i com es va acordar a la Junta de Portaveus i després que la Junta de Govern prengués l’acord de presentar-la al ple.

El text aprovat assenyala que la proposició de llei per eliminar les modalitats dels bous embolats, capllaçats i bous a la platja regulades per la llei 34/2010 d’1 d’octubre és una iniciativa presentada «d’esquena al territori, sense diàleg previ i amb l’única finalitat d’eliminar les tres modalitats incloses a la Llei que regula les festes tradicionals amb bous». «Una llei que és la més exhaustiva quant a benestar animal de totes les que existeixen a la Unió Europea i que va tenir un acord sense precedents al Parlament», afegeix. La moció aprovada també posa de relleu la tradicionalitat de la festa («Els primers indicis de la festa daten del segle XVII, i va ser durant els segles XVIII i XIX que es va anar estenent per diversos municipis de les Terres de l’Ebre i de la resta de Catalunya), l’impacte econòmic («El flux econòmic que aquesta tradició reporta, els llocs de treball que genera i el patrimoni genètic incommensurable de la cria i selecció que els humans fem d’aquests animals motiven que aquest esdeveniment sigui únic») i la cura dels animals («Estimem els bous, els cuidem i respectem. El nostre és un clar exemple d’adaptació, atesa la gran quantitat de canvis que al llarg dels anys s’han produït per convertir aquesta festa amb una festa més segura per tots els agents participants»).

El grup de Junts per Amposta va ser l’encarregat de llegir el text de la moció per haver-la presentat en temps i forma per incloure-la a l’ordre del dia. Al debat de la moció hi va assistir una representació de l’Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l’Ebre.

Tres mocions més

El ple d’octubre va incloure el debat de tres mocions més. La primera, la moció del grup municipal de Junts x Amposta per instar a l’Ajuntament a l’execució parcial de Valletes, que va ser rebutjada amb l’abstenció de Som Amposta i el vot en contra d’Esquerra perquè, tal i com va argumentar l’alcalde, Adam Tomàs, «és una acció que ja s’inclou al PAM».

Les altres dos propostes eren del grup municipal de Som Amposta. La primera, per un caravàning sostenible, es va aprovar per unanimitat. La segona, que es va rebutjar amb l’abstenció de Junts i el vot en contra d’Esquerra Republicana, era perquè Agbar pagui trimestralment el cànon de l’aigua.

Podeu consultar el text de les mocions aquí.

Podeu recuperar tot el debat del ple aquí.

Font: Ajuntament d’Amposta

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *