Flix acull les XIX Jornades Micològiques de les Terres de l’Ebre

L’Associació Micològica de  les Terres de l’Ebre “BITXAC”, el Museu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament de Flix organitzen les XIX Jornades Micològiques de les Terres de l’Ebre.

Aquestes jornades, que aquest any arriben a la seva dinovena edició, tenen com a objectiu incrementar els coneixements micològics de les Terres de l’Ebre i divulgar i valoritzar el fascinant món dels bolets entre totes aquelles persones que hi estiguin interessades. En aquest sentit, s’incentiva la participació ciutadana en les activitats que formen part de les jornades com ara la conferència “Els bolets de les Terres de l’Ebre” i la sortida micològica (programada per al diumenge dia 5 de novembre) que permetrà als assistents conèixer les diferents espècies de fongs que es troben en l’excursió que es realitzarà al llarg del matí.

Les Jornades inclouen l’exposició “Els bolets de les Terres de l’Ebre. Molt més que rovellons”, s’inaugurarà al Ca Don Ventura, coincidint amb l’inici de les jornades, el divendres dia 3 de novembre a les 19.00 h. El mateix divendres també es realitzarà la conferència “Els bolets de les Terres de l’Ebre”, a càrrec de Joan Moisés, president de l’Associació de Micologia de les Terres de l’Ebre “Bitxac”. En finalitzar la conferència els membres de l’Associació “Bitxac” realitzaran una visita guiada per als assistents a l’acte a l’exposició.

L’exposició itinerant “Els bolets de les Terres de l’Ebre. Molt més que rovellons” està formada per 17 panells on s’introdueix al visitant al món dels fongs i als principals grups taxonòmics de bolets, mostrant una part de la gran biodiversitat d’espècies de bolets que podem trobar a les nostres terres. Podem trobar imatges i informació d’espècies molt conegudes i d’elevat valor gastronòmic com el sureny (Boletus aereus), el camagroc (Cantharellus lutescens), el cama-sec (Marasmius oreades), les dos espècies de rovellons (Lactarius deliciosus i Lactarius sanguifluus), l’apagallums (Macrolepiota procera), la moreneta (Tricholoma terreum), el rossinyol (Canthareullus cibarius) o el bolet de xop (Agrocybe aegerita); i al mateix temps el visitant també podrà conèixer espècies de bolets tòxiques, i fins i tot mortals, com la farinera borda (Amanita phalloides), el pixacà (Amanita pantherina) o diferents espècies de lepiotes (Lepiota sp.).

Al llarg dels dinou anys de Jornades Micològiques la mostra ha visitat nombroses poblacions de les Terres de l’Ebre entre les que s’inclouen Amposta, Freginals, La Ràpita, La Sénia, Masdenverge, Santa Bàrbara i Sant Jaume d’Enveja, i ara es podrà visitar a Flix fins el dia 12 de novembre.

Més Informació: Podeu enviar un email a info@museuterresebre.cat o trucar al tel. 977 702 954 demanant pel biòleg del Museu Pere Luque

Font: Ajuntament de Flix

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *