L’Ajuntament fa una crida a la precaució en el mar, en previsió que empitjori

SITUACIÓ MARITIMA COMPLICADA I MÉS TRAÏDORA DEL QUE SEMBLA

Després dels forts temporals dels dies 19 i 20 d’octubre amb onades de fins a 4,5 m., en els darrers dies el nostre litoral suportant una situació marítima, complicada, enganyosa i perillosa amb vents moderats de ponent i mestral que aparentment provoquen un cert onatge, però sense onades altes, que pot comportar molt de perill per a la navegació amb petites embarcacions

AIxí ha succeït recentment, havent d’efectuar el rescat per part de Salvament Marítim, diumenge passat quan es va activar un dispositiu de salvament marítim per a rescatar a una persona que havia entrat a l’aigua en un caiac.

Tant la Policia Local de Cunit com Protecció Civil van estar coordinant el rescat amb Salvament Marítim i el seu helicòpter que va poder treure del mar a la persona, la qual va ser traslladada a un centre hospitalari.

Aquesta situació es produeix amb vents de ponent o mestral, que sense forts, de 30 a 40 Km/h. fan que aparentment l’onatge no s’aixequi massa, ja que el vent en contra frena les onades a tocar de la costa, fent baixar l’onatge, però que fora de la protecció de la costa, just darrere dels espigons aquest vent de terra cap a mar aixeca més l’onatge i augmenta el corrent en direcció de terra cap a mar que juntament amb la direcció i força del vent generen corrents. En ser un vent de terra cap a mar s’emporten les embarcacions petites, i especialment les que no tenen veles que puguin dominar la direcció de l’embarcació, emportant-se-les cap a mar endins, resultant molt perillós i fent molt difícil per no dir quasi impossible la tornada d’aquestes embarcacions cap a la costa.

Per això, vist que des d’avui fins dijous a mig matí continuarem sota els efectes d’aquesta situació marítima amb vents moderats de ponent o mestral, es demana que s’extremi la precaució a l’hora de decidir entrar al mar amb embarcacions d’oci, evitant sortir més enllà dels espigons que ofereixen una protecció entre aquests i la costa, però fora d’ells s’està exposant a què les embarcacions puguin sortir però no tornar.

Així mateix, s’anuncia que a partir de dijous al migdia estarem sota els efectes d’un temporal duríssim de vent i mar que provocarà maregassa amb onades de 3 a 4 metres entre dijous al migdia i divendres al matí, que a part de la perillositat extrema al mar tornarà a comportar afectacions per l’entrada d’aigua i sorra al passeig marítim.

Font: Ajuntament de Cunit

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *