Setmana de la Ciència, del 10 al 19 de novembre

La Fundació Catalana per la Recerca promou un any més la Setmana de la Ciència, que enguany tindrà lloc entre el 10 i el 19 de novembre. A la Canonja, ens fem ressò d’aquesta convocatòria i hem organitzat tot un seguit d’activitats per divulgar la ciència al municipi.

En aquest sentit, el dissabte 11 de novembre està prevista la primera activitat, la mostra “Bufar i fer ampolles”, a càrrec de Xavi Asensio, cap de la unitat de bufat de vidre de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ-CERCA); aconseguireu bufar globus de vidre i gotes per utilitzar-les com a penjoll? El dimarts 14, es durà a terme un taller d’aproximació als automatismes de la robòtica i a la seva programació, dirigit a nois i noies a partir de 7 anys, amb aforament limitat. El dijous serà el torn dels monòlegs científics de Big Van Ciència, un espectacle teatral ple de la ciència més puntera i de l’humor més… intel·ligent. L’endemà, divendres 17, a la tarda hi haurà una xerrada audiovisual impactant i dinàmica sobre el nostre sistema solar i, al vespre, amb inscripció prèvia, podrem veure a través d’un potent telescopi els planetes Júpiter i Saturn i la nebulosa d’Orió en directe. I, per tancar la setmana, el dissabte, es durà a terme un taller d’energia solar per conèixer com produeix energia el Sol, tipus d’energies, com la podem aprofitar… i, en acabar, també el podrem observar amb el telescopi.

A l’Escola la Canonja i a l’Institut Collblanc també se celebrarà la Setmana de la Ciència. L’àrea de socialització de l’IPHES portarà a l’aula el procés d’estudi dels arqueòlegs en un jaciment, i l’alumnat obtindrà una visió de la vida a la Canonja durant la prehistòria seguint els passos de l’equip d’investigació.

AQUÍ trobareu el programa de la Setmana de la Ciència.

Font: Ajuntament de la Canonja

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *