El Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2030 es presentarà a la Sala Razzmatazz amb un concert

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, presentarà el Pla Nacional de Joventut de Catalunya (PNJCat) 2030 el proper 23 de novembre a les 20.30 hores a la Sala Razzmatazz de Barcelona. Ho farà acompanyat del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, en el marc d’un concert amb la presència dels grups Stay Homas, Les Que Faltaband i DJ Trapella i que comptarà amb intervencions amenes a càrrec d’influenciadors catalans de renom.

El nou PNJCat és l’eina de referència que guiarà les polítiques de joventut a Catalunya fins al 2030 i vol donar resposta a les necessitats dels joves en àmbits com ara la salut, l’habitatge, el treball i l’educació, entre d’altres. El Govern ha consensuat el nou marc amb múltiples agents socials, econòmics i institucionals, així com amb el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, que representa un centenar d’entitats juvenils i els consells locals de joventut, i les entitats municipalistes, en representació del món local.

Així mateix, el nou Pla ha comptat amb un ampli procés participatiu previ entre la joventut catalana amb la implicació de més 2.300 persones. En concret fins a 540 persones van participar el 2022 —en el marc del Congrés de la Joventut de Catalunya així com en les seves sessions preparatòries— en un total de 20 activitats i tallers en les quals es va debatre sobre l’emancipació, l’equitat, les identitats i la justícia climàtica. Aquest procés també va comptar amb propostes concretes per part de 100 alumnes d’ESO, que van participar en Game Jams, i de 1.200 joves d’entre 14 i 34 anys, que ho van fer a través del joc Utròpolis Escape.

Finalment, un total de 50 joves van contrastar els resultats del procés participatiu el juny passat. Les conclusions d’aquests debats també s’han incorporat al redactat final del nou PNJCat.

De la mateixa manera que el nou Pla s’ha fet de la mà del jovent, des del Govern també s’ha volgut presentar-lo davant la presència de joves. D’aquesta manera, des de la Direcció General de Joventut s’ha organitzat un concert amb els grups Stay Homas, Les Que Faltaband i DJ Trapella a la Sala Razzmatazz (Barcelona) el proper 23 de novembre, a partir de les 19 hores, en el qual es compartiran els principals reptes i actuacions del PNJCat 2030.

Per promoure l’assistència de joves a l’acte, Joventut ofereix des d’avui invitacions gratuïtes a través d’aquesta plataforma d’entrades.

Properament, el PNJCat serà tramitat i publicat com a decret de Govern i es publicarà al DOGC. A partir d’aquí, el nou marc s’implementarà a través de dos plans d’actuació de polítiques de joventut per als períodes 2023-2026 i 2027-2030 on el Govern desplegarà les mesures que els seus departaments duran a terme en el marc del PNJCat.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *