¿Quánt es paga per quilòmetre extra en renting?

El renting és una modalitat de contractació de cotxes que s’adapta a les necessitats de particulars, autònoms i empreses.

Les persones amb les quals parlem diàriament per oferir la millor opció per adquirir un cotxe sempre ens pregunten quant costa el quilòmetre extra si et passes del contracte de renting.

A continuació, t’explicarem detalladament el preu del quilòmetre extra en un contracte de renting perquè no tinguis sorpreses en finalitzar el contracte.

El càlcul mensual d’un cotxe de renting es fa en funció dels quilòmetres anuals. Això es deu al fet que s’estima, d’una banda, l’ús que tindrà el vehicle, a més de preveure el cost del manteniment i les averies que podria necessitar el cotxe durant un any amb el quilometratge acordat.

El servei de renting per a un cotxe sol incloure assegurança a tot risc (amb o sense franquícia), canvi de pneumàtics, manteniment, avaries i assistència en carretera, en funció de l’empresa de renting.

Per això, sempre recomanem als nostres clients que facin un càlcul aproximat dels quilòmetres que podrien fer durant tot un any per poder adaptar la quota a les seves necessitats reals.

Com calcular els quilòmetres que faràs amb el cotxe? Hi ha conductors que tenen clar quant recorren anualment amb el seu cotxe, però si no és el teu cas, intentarem ajudar-te!

Et recomanem que comencis per fer una llista dels destinacions habituals que visites cada dia. Amb l’ajuda de ferramentes digitals, com Google Maps, revisa quant quilòmetres fas habitualment per anar a cada destí. Multiplica això per 5 dies a la setmana i pels 30 dies del mes, i apunta aquestes xifres.

Després, analitza com són els teus caps de setmana. Acostumes a fer servir molt el cotxe? Sol fer viatges regularment per carretera? Cal estimar un consum de quilòmetres que podria ser significatiu. En aquest cas, podríem fer-ho setmanalment o mensualment.

Finalment, suma una mica més de quilòmetres, arrodoneix la xifra total i podràs preveure les sortides imprevistes. Suma tots els càlculs anteriors i ja tens una xifra de quilòmetres aproximats per calcular la teva quota mensual de renting.

La nostra oferta de cotxes en un contracte de renting es calcula com a mínim amb 10.000 km/anuals a 36, 48 o 60 mesos, el que suposa una mitjana de 30 km diaris. A més, oferim altres opcions que van des dels 15.000 km/anuals fins als 30.000 km/anuals a 36, 48 o 60 mesos, perquè puguis triar l’opció que més t’interessi segons les teves necessitats.

A quant es paga el quilòmetre extra en un contracte de renting?

El càlcul de quant et podria costar un quilòmetre extra en el teu contracte de renting depèn de diversos factors i pot variar segons el proveïdor de renting i els termes del contracte que hagis signat. Per això, recomanem, en primer lloc, que revisis el que diu el teu contracte a aquest respecte.

El preu del quilòmetre extra en un contracte de renting ha d’estar especificat en el contracte de serveis de renting, així com el límit dels quilòmetres anuals inclosos.

El contracte especificarà la quantitat màxima de quilòmetres que pots recórrer anualment sense costos addicionals, així com també podràs trobar la tarifa per quilòmetre addicional, la qual es pot expressar en termes de diners per quilòmetre (per exemple, 0,10 €/km) o com una tarifa plana per quilòmetre excedit (per exemple, 0,10 €/km extra sobre el límit anual).

Un cop tinguis la tarifa per quilòmetre extra, podràs fer el càlcul utilitzant la següent fórmula:

Cost dels quilòmetres extra = (Quantitat de quilòmetres extra) x (Tarifa per quilòmetre extra)

Per exemple, si el teu contracte inclou 15.000 km/anuals i has recorregut 16.500 quilòmetres al final de l’any, tindries 1.500 quilòmetres extra. Si la tarifa per quilòmetre extra és de 0,10 euros, el càlcul seria:

Cost dels quilòmetres extra = 1.500 quilòmetres x 0,10 €/km = 150 € per quilòmetre extra

Basant-nos en aquest exemple, hauries de pagar 150 euros addicionals pels 1.500 quilòmetres extra que has recorregut amb el teu cotxe de renting.

D’altra banda, si les teves necessitats han canviat pel que fa a l’ús del vehicle, sempre pots parlar amb el teu proveïdor de renting per avaluar les condicions contractades en comparació amb les actuals, i així poder ajustar la quota de renting a la teva nova situació i no tenir sorpreses al tancament de l’any.

Font: mycaready.com

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *