Reducció de la sinistralitat a les carreteres catalanes fins al 31 d’octubre

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest 2023 respecte al 2019, any de referència per al compliment dels objectius de reducció de la sinistralitat del Pla de Seguretat Viària 2020-2023, s’està registrant una reducció del 18% pel que fa a les víctimes mortals a les carreteres catalanes i del 20% pel que fa als accidents, ja que es van registrar 157 morts en 144 sinistres.

Enguany, des de l’1 de gener fins al 31 d’octubre, han mort 128 persones en 115 accidents mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya. Durant el mateix període de l’any passat, van perdre la vida a les carreteres catalanes 132 persones en 121 sinistres mortals, el que suposa una reducció del 3% en el nombre de morts i del 5% en els sinistres mortals.

Quant als ferits de gravetat, enguany se n’han registrat 654, un 2% menys respecte al mateix període de 2019, però un 13% més respecte al 2022.

En aquest mes d’octubre, han mort 13 persones a la xarxa interurbana,5 víctimes mortals més que a l’octubre de l’any passat, però 8 menys que el 2019.

Des del Servei Català de Trànsit s’apel·la a la precaució i responsabilitat dels usuaris en els desplaçaments per evitar sinistres i morts a la carretera el que resta d’any. En aquest sentit,es recorda que l’alcohol i les drogues són incompatibles amb la conducció i que també cal evitar distraccions, respectar els limitis de velocitat, així com utilitzar els elements de seguretat passiva correctament.

Es redueix a la meitat la sinistralitat mortal a l’AP-7

L’AP-7, amb 12 morts, és la carretera que acumula més sinistres mortals aquest 2023, tot i que es consolida la reducció de les víctimes mortals d’aquesta via respecte l’any passat, atès que se n’han registrat la meitat (23). La resta de vies amb més sinistralitat es distribueix en les següents carreteres: N-II (7 morts), A-2 (6), N-340 (6) i C-55 (5).

Un de cada tres morts és motorista

Enguany han mort a les carreteres catalanes 44 motoristes (7 dels quals aquest mes d’octubre), el que representa el 34% de les víctimes mortals d’aquest 2023. L’any passat fins al mes d’octubre van perdre la vida 39 motoristes i al 2019, 41.

Quant al conjunt de col·lectius vulnerables, motoristes, vianants i ciclistes sumen quasi la meitat de víctimes mortals (47%) a les carreteres catalanes. Fins al 31 d’octubre, han mort també 11 vianants i 5 ciclistes. En relació amb l’any passat, això representa una víctima mortal més pel que fa als ciclistes i cinc menys en el cas dels vianants.

Des de l’SCT també s’insta a motoristes, ciclistes i vianants a tenir més percepció del risc i consciència de la seva fragilitat, i a la resta d’usuaris, respecte i prudència per reduir les víctimes dels col·lectius vulnerables.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *