Reus premia els i les millors esportistes de la temporada 2022-2023

L’Ajuntament de Reus ha lliurat els Premis Esport i Ciutat 2023 durant la onzena gala de la Diada de l’Esport que s’ha realitzat a l’Auditori de Fira Reus, aquest divendres, 27 d’octubre, al vespre. Els guardons reconeixen anualment esportistes, persones i entitats vinculats a la ciutat que hagin destacat durant la temporada esportiva. L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa, Sandra Guaita, acompanyada pel regidor de Salut i Esports, Enrique Martín, altres regidors del consistori, representants d’entitats esportives, esportistes, familiars, a més del públic assistent. El jurat, format per un representant del Consell Esportiu del Baix Camp; tres representants de la premsa esportiva; dos professors d’educació física de centres educatius de la ciutat i un tècnic esportiu de l’Ajuntament, sota la presidència del regidor de Salut i Esports Enrique Martín, ha escollit els premiats següents:

Premi Pioners de l’esport per reconèixer a qui, amb la seva dedicació, van impulsar els inicis de l’esport a la ciutat en qualsevol de les seves vessants pròpies d’aquest impuls, com a esportista, tècnic, directiu o patrocinador a:

  • Club Roller Derby Isubmises Reus per la seva iniciativa pionera en la promoció de l’esport entre les dones i persones joves LGBTQI+
  • Club Tennis Reus Monterols per l’organitzacó del torneig Internacional OPEN CATALONIA WTA 125. Essent el torneig de més categoria (jugadores top 100) de tennis femení que s’ha celebrat mai a Catalunya.

Premi Dirigents de l’esport a aquells dirigents de l’esport actius durant la temporada i que, amb la seva funció, han contribuït o contribueixen a l’èxit esportiu de la seva entitat i/o el seu esport a:

  • Santiago Juncosa Martorell per la seva trajectòria com a jugador, entrenador i directiu a clubs de la ciutat de Reus com el Club de Futbol La Salle Reus.

Com a Tècnics d’Esport Base a:

Lluís Bosch Prats pels seus 40 anys dedicats a la docència del tennis com a docent al tennis al CT Reus Monterols.

Leslie K. Violi i Oriol Ayén Garcia, entrenadors de Neo Salinas Giménez (Salvament i Socorrisme) i Máxime Dos Santos López (Triatló), que han assolit resultats molt rellevants i meritoris a diferents proves durant la temporada passada.

Com a Tècnics d’Esport de Competició a:

• Marc Mestre Santoro per aconseguir el seu equip l’Ascens a Primera Catalana Futbol Femení. Per la seva trajectòria al capdavant del primer equip femení de la Fundació Futbol Base Reus, aconseguint un campionat i un sotscampionat

Premi Valors de l’esport per les accions, comportaments o actituds de clubs, equips, esportistes, seccions esportives o grups humans que destaquin pel seu valor ètic o moral en el marc dels valors positius de l’esport. També es poden reconèixer accions o iniciatives directament relacionades amb l’esport de la ciutat, amb els seus esportistes o institucions, a:

Anaas Zine de la Lliga Genuine, per la seva contribució als valors positius de l’esport compaginant la seva dedicació a l’equip Genuine i a la vegada com entrenador/motivador de l’equip pre-benjamí B de la Fundació Futbol Base Reus.

Ilias Semali Jiménez jugador del primer equip sènior del Reus Rugbi Club. Degut a la seva situació personal des de ben petit , el rugbi l’ha ajudat a superar les situacions adverses que ha hagut de patir.

Núria Rosselló Garcia jugadora de bàsquet del Reus Deportiu que va patir un càncer la temporada passada i què, tot i el tractament, va acompanyar l’equip en tot moment. Aquesta temporada retorna als terrenys de joc després de superar la malaltia.

Premi Esport Adaptat als esportistes o entitats que participen en l’àmbit de l’esport per a persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial. Per accions que destaquin pel seu esforç, dedicació i/o consolidació de l’esport adaptat a la nostra ciutat i/o que contribueixin a la seva difusió, que facilitin l’accés a la pràctica esportiva i/o a la màxima difusió d’aquest. També es reconeixen accions de formació i difusió directament relacionades amb l’esport adaptat, a:

Maria Ferré Navarro, esportista del Club Esportiu Alba que ha aconseguit Medalla d’Or dels 50 m llisos juvenil femení als Jocs Mundials Special Olympics Berlin 23 celebrats al juny 2023.

Premi Millors Clubs, Equips o Seccions Esportives al millor club, equip o secció esportiva, pel seu èxit, trajectòria o resultat durant la temporada objecte del premi.

Com a Millors clubs, equips o seccions esportives d’Esport Base a:

Trio Infantil Femení de Gimnàstica Rítmica del Club Natació Reus Ploms pels resultats de la modalitat Trio infantil als Jocs Esportius Escolars de Catalunya

Club Taekwondo Koryo Reus per la seva participació a tots els campionats nacionals de modalitat de combat i tècnica.

Com als Millors clubs, equips o seccions esportives d’Esport Competició a:

• Club Voleibol Reus pel seus èxits, trajectòria i resultats de la temporada , obtenint els ascensos amb sènior masculí 1a, Sènior Femení 3a, Juvenil Femení 2a, Cadet Femení 2a. Campions Sènior Masculí. Campió Catalunya per segon any consecutiu Aleví Mixt i Sots-Campió Cadet Femení Preferent.

Secció esportiva de futbol femení de la Funtació Futbol Base Reus composada per l’Escoleta, l’equip aleví, 2 equips infantils, un de cadet, 2 equips juven i l’Amateur, per ser un referent del futbol femení formatiu del sud de Catalunya, competint a les millors categories nacionals.

Premi “Millor esportista de la Ciutat de Reus” al millor esportista de la ciutat en les categories femenina i masculina, categories màster, de promoció i absolut a:

Com a millor esportista Màster femenina a:

Carme Fuster Bassas pel seus resultats obtinguts aquesta temporada: primera classificada al Campionat de Catalunya en pista coberta a llançament de pes i als 60 metres llisos. Primera classificada al Campionat de Catalunya d’aire lliure a llançament de pes i als 100 metres llisos.

Com a millor esportista Màster masculí a:

Eduard Bes Jaques pel seus resultats obtinguts aquesta temporada: Primer classificat al Campionat de Catalunya en pista coberta als 200m llisos (37,73″ marca personal) i als 60m (10,74″). Primer classificat al Campionat de Catalunya a l’Aire Lliure als 200m llisos (36,84″ marca personal) i als 100m llisos (17,78″)

Com a millor esportista de promoció femenina a:

Anna Ibarz Alcántara pel seus resultats obtinguts al Campionat Catalunya.

Isabel María Busquests Carmona per la seva representació de la Selecció Espanyola el pròxim Campionat d’Europa en categoria junior femení que es celebrarà a Insbruck.

Com a millor esportista de promoció masculí a:

Neo Salinas Giménez per ser Campió de Catalunya en totes les proves individuals de piscina

Com a millor esportista absolut femenina a:

Ariana Sánchez Fallada, actualment nº 1 del món en pàdel.

  • Núria Gil Clapera per ser primera classificada al Campionat d’Espanya de Km vertical, a l’spartan Trail Patagonia Run, a la Transgrancanaria i al campionat de Catalunya (per 4rt any consecutiu).

Com a millor esportista absolut masculí:

Joan Salvat Carbó. Capità el primer equip d’hoquei del Reus Deportiu assolint el sotscampionat de la Supercopa de España la temporada passada.

Premi d’Honor quan concorrin circumstàncies especials en persones o institucions que pels seus actes, accions o decisions es considerin mereixedores d’aquesta distinció excepcional a:

Gerard Escoda Nogués. Jugador de futbol professional que va jugar al Saragossa B, Reus Deportiu, Nàstic de Tarragona, Villarreal , UE Lleida, Salamanca, etc.

Ramon Alabart Sabaté ha estat més de 40 anys president d’escoles de futbol base de Reus.

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *