Tot a punt per a la 26ena edició de la Fira de l’Oli DOP Siurana de Reus

Els dies 10 i 11 de novembre arriba a Reus la 26ena Fira de l’oli DOP Siurana (festa de l’oli nou), un certamen organitzat conjuntament per l’Agència de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, el Consell Regulador de la DOP Siurana i la Unió Corporació Alimentària de Reus, en la que són presents els productors més importants de la Denominació d’Origen, que presenten de forma col·lectiva el seu oli nou.

L’objectiu de la fira és donar la benvinguda a l’oli nou i reunir a la ciutat els productors més importants de la DOP Siurana. Cal destacar que Reus continua sent la primera Fira de Catalunya on es presenta de forma conjunta l’oli nou de la temporada, i el primer lloc on els assistents tenen la possibilitat de tastar i comprar una vintena olis nous diferents de la denominació d’origen protegida Siurana.

Aquesta llarga trajectòria, fa la Festa de l’Oli Nou de Reus s’ha consolidat en el calendari d’esdeveniments gastronòmics del país, convertint-se en una cita de referència en la promoció dels productes agroalimentaris a Catalunya. En aquest sentit, cada vegada més visitants d’arreu del país es desplacen a la ciutat, durant les dates de la Fira, per comprar aquest producte de gran qualitat, essencial en la dieta mediterrània, una tendència que en els darrers anys s’ha anat incrementant. També cal dir que s’ha consolidat com un model d’èxit, tant l’import divulgació i l’impacte que té com per alt volum de vendes.

Un altre dels aspectes a destacar d’aquest esdeveniment és la gran implicació de sectors i entitats de la ciutat que se sumen a la Fira de l’Oli organitzant diferents activitats durant la mateixa setmana. Les associacions comercials de la ciutat, el Mercat Central i el Mercat del Carrilet, el Gremi de Forners, que participen en aquestes activitats que s’organitzen durant tota la setmana, contribuint a que l’arribada de l’arribada de l’oli nou esdevingui tota una festa a Reus.

Durant els dies de la Fira, els visitants podran tastar l’oli de 14 productors de la DOP Siurana al mateix tems que podran gaudir de la seva vessant més lúdica i festiva, ja que es realitzen un gran nombre d’activitats dirigides a tots els públics, especialment el familiar. D’altra banda, es continua premiant als compradors d’oli de la Fira, i per la compra d’oli els productors obsequien als clients amb butlletes «rasca-rasca» amb diferents premis.

Esmorzar solidari amb la Marató
Entre les activitats paral·lels cal destacar com a principal novetat l’esmorzar degustació del dissabte el matí, que enguany és un esmorzar solidari i el 50% de la recaptació anirà destinada a la Marató de TV3. L’embotit que es servirà a l’esmorzar està elaborat per Casa Borrull, que aquest any servirà llonganissa elaborada amb la recepta tradicional de la casa.

Pels més petits el berenar de pa amb oli i xocolata del divendres a la tarda, amb l’objectiu de promocionar el producte recuperant aquest tradicional berenar, que estarà preparat pel Gremi de Formers de Reus i Comarca i que anirà acompanyat per Tastets de Dansa, a càrrec l’Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus amb motiu del seu 75è aniversari.

Una altra de les novetats d’enguany és l’Escape Box: El Joc de l’oli. Aquest joc ha estat concebut per a petits i grans, perquè tothom pugui gaudir-ne, independentment dels coneixements que es tinguin sobre el món de l’oli d’oliva verge extra. Les diferents proves en format d’escape box permeten als participants aprofundir en el món de l’Oli d’Oliva Verge Extra català, i retenir alguns conceptes i atributs del producte mitjançant el joc. I al final regal sorpresa per a tots els participants. És una activitat patrocinada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Una setmana especialment dedicada a l’oli nou DOP Siurana
En el marc de la Fira de l’Oli DOP Siurana s’organitza un extens programa d’activitats durant la setmana en que es celebra el certamen, convertint Reus en la capital de l’oli Siurana durant aquells dies amb l’objectiu que l’arribada de l’oli nou sigui tota una festa.

Les entitats comercials, els mercats de Reus i el Gremi de Forners guarniran els seus establiments amb ampolles i elements relacionats amb l’oli.

Campanya especial als Mercats Central i del Carrilet de Reus

Del 6 a l’11 de novembre, les parades obsequiaran als seus clients amb butlletes pel sorteig de diferents premis d’oli Siurana, consistents en 5, 10, 15, 20 i un primer premi consistent en el «Teu pes en oli». El dissabte 11 de novembre, a les 17:30 h, a la Fira de l’Oli nou, s’extrauran les butlletes guanyadores, i per obtenir el premi, serà necessari trobar-se a la plaça en el moment del sorteig.

Oferta especial de cap de setmana als hotels de Reus

Un any més els hotels de Reus realitzen una oferta especial de cap de setmana a la ciutat. El paquet especial que ofereixen els hotels de la ciutat inclou oli nou DOP Siurana, i un tiquet cultural, què inclou l’entrada a diferents espais culturals de la ciutat.

Jornades tècniques

Jornada tècnica «Els beneficis de l’Oli d’oliva verge» a càrrec del Dr. Eduard Escrich amb la col·laboració de la Facultat de Medicina de la URV i la regidoria de Salut i Esports de l’Ajuntament de Reus, que tindrà lloc el dia 9 de novembre a l’Aula Magna de la Facultat a les 18,30 h. (Inscripcions prèvies a la web de la Facultat)

Jornada tècnica «Adaptació de l’olivera al canvi climàtic, nous models econòmics i ambientals» a càrrec del col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, que tindrà lloc el dia 11 de novembre a les seu d’INCAVI de 9:30 a 13:00 h. Les inscripcions s’han de fer al següent enllaç https://ruralcat.gencat.cat/web/guest/transferencia/preinscripcio-jornada-tecnica

Font: Ajuntament de Reus

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *