La 16a Fira del Rovelló dels Reguers aplegarà un total de 26 parades el cap de setmana

L’Associació de Dones dels Reguers serà l’entitat encarregada d’inaugurar la mostra el dissabte 28 d’octubre a les cinc de la tarda

La 16a edició de la Fira del Rovelló dels Reguers aplegarà un total de 26 parades dedicades a la gastronomia i l’artesania dels Ports el pròxim cap de setmana, els dies 28 i 29 d’octubre. La fira estarà oberta des de les deu del matí fins a les vuit del vespre, de manera ininterrompuda, i l’acte inaugural tindrà lloc dissabte a la tarda, a les cinc, i anirà a càrrec de l’Associació de Dones dels Reguers. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan i l’alcalde de la pedania dels Reguers, Josep Lluís Borràs, han presentat avui el programa d’activitats que tindrà lloc al llarg del cap de setmana.

«La Fira del Rovelló és un aparador del poble, que compta amb la implicació de les entitats i sectors econòmics dels Reguers, especialment aquells que estan vinculats a l’aprofitament dels recursos naturals dels Ports i l’artesania», ha manifestat Jordan. Es tracta d’una mostra que posa en valor la gastronomia i els productes de quilòmetre zero, com són la tradicional recol·lecció de bolets, l’oli d’oliva o l’artesania de la pauma. Com és habitual les parades s’instal·laran a la pista d’estiu i la plaça Major.

Per la seua banda, l’alcalde dels Reguers ha destacat que la Fira del Rovelló representa un cap de setmana festiu i cultural pel poble, que permet promocionar-lo i atreure visitants. «La Fira del Rovelló ens permet promocionar el massís dels Ports i les nostres tradicions, però és també una mostra de la fortalesa del teixit associatiu del nostre poble», ha dit Borràs.

Pel que fa a les activitats del programa de la fira inclouen l’artesania de la pauma, així l’Associació de Dones dels Reguers donarà continuïtat a la llata que van començar el 2013 i a la qual cada any es van afegint noves llatadores; una exposició micològica amb les diferents varietats de bolets, organitzada amb la col·laboració de l’Associació Micològica de les Terres de l’Ebre; actuacions musicals; un tast d’allioli; un concurs i tast d’olives posades i una trobada de jotes, entre altres.

Finalment, Borràs ha avançat que el 5 de novembre s’organitzarà una sortida als Ports amb els veïns i veïnes del poble per anar a buscar rovellons, una sortida que culminarà en un dinar de germanor. «Enguany tenim una campanya normal pel que fa a la recol·lecció de bolets, tot i que al principi semblava que no n’hi hauria per la pluja», ha explicat.

Font: Ajuntament de Tortosa

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *