Com allargar la vida útil dels pneumàtics del teu cotxe?

Allargar la vida útil dels pneumàtics del teu cotxe és una estratègia intel·ligent que no només t’ajuda a estalviar diners a llarg termini, sinó que també garanteix la teva seguretat al volant.

Canviar els pneumàtics és un dels serveis de manteniment més costosos que un conductor enfronta periòdicament. No obstant això, seguint una sèrie de consells i pràctiques de cura adequades, pots maximitzar la durada dels teus pneumàtics sense sacrificar la teva seguretat a la carretera.

Durada dels pneumàtics

La longevitat dels pneumàtics depèn de diversos factors, com ara el tipus de vehicle que condueixes, la seva potència i el tipus i qualitat de la goma amb la qual estan fabricats els teus pneumàtics. De fet, els fabricants d’automòbils sovint proporcionen recomanacions específiques sobre el tipus i la marca de pneumàtics que hauries d’utilitzar en funció del model i les especificacions del teu vehicle.

Els nostres clients de MCR Finance en el seu contracte de compra finançada de cotxe amb serveis, per exemple, tenen inclosa la substitució dels pneumàtics entre els 30.000 i 40.000 km, llevat que abans d’arribar a aquest recorregut tinguin algun incident (punxada, ruptura, protuberància, etc.) que els obligui a canviar-los.

Un dels indicadors més crucials de quan és necessari canviar els teus pneumàtics és la profunditat de la banda de rodadura.

La Direcció General de Trànsit (DGT) estableix que quan la profunditat del dibuix dels pneumàtics es redueix per sota de 1,6 mil·límetres, és hora de substituir-los. Aquest llindar és crític per garantir la teva seguretat, ja que la banda de rodadura és la part del pneumàtic que proporciona tracció en condicions de carretera mullada o relliscosa. Un dibuix insuficient pot augmentar significativament el risc de patinar i perdre el control del vehicle.

8 consells per allargar la vida dels teus pneumàtics:

Per mantenir els teus pneumàtics en bon estat i allargar la seva vida útil, aquí et presentem vuit consells pràctics:

1- Mantenir la pressió adequada

És recomanable que verifiquis regularment la pressió dels teus pneumàtics, com a mínim una vegada al mes i abans/després de viatges llargs. Els pneumàtics amb la pressió incorrecta poden desgastar-se de manera desigual i reduir l’eficiència del combustible, és a dir, gastaràs més en combustible del que és habitual.

2- Fer rotacions als pneumàtics

Realitzar rotacions periòdiques dels pneumàtics, generalment cada 6.000 a 8.000 quilòmetres o segons les recomanacions del fabricant del teu cotxe. Això ajuda a distribuir l’ús de manera uniforme entre els pneumàtics davanteros i posteriors.

3- Alinear i equilibrar les rodes

Una altra recomanació és assegurar-se que les rodes estiguin correctament alineades i equilibrades quan sigui necessari. Una alineació incorrecta pot provocar un desgast desigual dels pneumàtics i reduir la seva vida útil, mentre que les rodes desequilibrades poden generar vibracions i desgastar els pneumàtics prematurament.

4- Conduir amb cura, evitant frenades

És recomanable conduir amb cura mantenint velocitats constants per evitar frenar bruscament i poder respondre de manera anticipada a cops en forats, voreres i objectes que puguis trobar a la carretera.

Conduint ràpidament i frenant bruscament pots augmentar el desgast dels pneumàtics.

5- Evitar sobrecarregar el cotxe

Utilitza adequadament el maleter amb una càrrega adient, per la qual cosa pots consultar el manual del fabricant i conèixer els límits de càrrega recomanats.

6- No exposis excessivament el cotxe a altes temperatures

Evita l’emmagatzematge prolongat al sol: L’exposició prolongada al sol pot danyar els pneumàtics. Si no fas servir el teu vehicle durant un temps prolongat, intenta mantenir-lo en un lloc fresc i ombrívol.

7- Revisa periòdicament l’estat dels teus pneumàtics

Realitza inspeccions visuals regulars dels teus pneumàtics buscant signes d’ús, talls, embossades o objectes incrustats. Si trobes algun problema, port-los a un professional per a la seva reparació o substitució.

8- Mantingues un històrial de revisió

Porta un registre del quilometratge i la data d’instal·lació dels teus pneumàtics. Això t’ajudarà a saber quan és el moment de substituir-los.

Seguint aquestes recomanacions, pots allargar la vida útil dels teus pneumàtics i mantenir un viatge segur i econòmic. Recorda que un manteniment adequat no només és beneficiós per als teus pneumàtics, sinó que també millora l’eficiència del combustible i la teva seguretat a la carretera.

Font: mycaready.com

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *