Fina Anglès i la Mir Manent, distinguits amb el premi Turisme de la DOP Avellana de Reus

L’aleixarenca i Doctora en Filologia Catalana Fina Anglès i la Ruta Mir Manent, que transcorre per l’Aleixar i Maspujols i que ella mateixa va crear i promou, han estat guardonats en la categoria Gastronomia i Turisme en la segona edició dels Premis DOP Avellana de Reus que s’han atorgat aquest dissabte en un acte celebrat a l’Estació Enològica de la capital del Baix Camp.

El premi l’han lliurat la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó i Lluís Aragonès en representació de l’Ajuntament de Riudoms, tot i que Fina Anglès no l’ha pogut recollir personalment ja que és a Ginebra (Suissa) en una activitat relacionada precisament amb el foment de les rutes literàries.   

En nom de la premiada el guardó l’han recollit Maria Adzerias i Albert Morelló, de Còdol Educació, l’empresa que col·labora amb Fina Anglès en l’organització de les sortides i en les activitats entorn d’aquesta ruta pictòrico-literària.  

El conductor i presentador de l’acte, el periodista Xavier Graset, en la presentació de la premiada ha lloat la feina de Fina Anglès en la promoció del paisatge de l’avellana a partir de posar en valor la feina de dos artistes, Joaquim Mir i Marià Manent, que van pintar i descriure aquests paisatges, respectivament. 

Per la seva part, Maria Adzerias i Albert Morelló, a més d’agrair i valorar el premi rebut per la part que els toca, també han llegit un comunicat de Fina Anglès

En aquest text, l’aleixarenca agraeix el suport rebut al llarg dels anys per part de la Diputació de Tarragona i de l’Ajuntament de l’Aleixar, així com la complicitat de l’Ajuntament de Maspujols i la total disposició de les famílies Mir i Manent. 

Anglès també ha destacat que el premi Gastronomia i Turisme l’ha rebut ‘una iniciativa d’impuls unipersonal que es fa realitat en dos municipis petits, de menys de mil habitants, erms d’infraestructures turístiques’.  

L’acte de lliurament dels premis de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Avellana de Reus ha comptat amb la presència de la presidenta d’aquesta entitat, Ester Gomis, amb la  ja esmentada presidenta de la Diputació de Tarragona, així com amb l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, amb altres regidors i alcaldes de municipis col·laboradors amb la DOP,  amb el delegat del Govern, Àngel Xifré i amb la de pagesos, productors, Cambra de Comerç de Reus, etc. 

A més del premi a Fina Anglès i a la Ruta Mir Manent també han estat distinguits en aquesta segona edició la cuinera i escriptora Mariona Quadrada (Comunicació), l’especialista en el cultiu de l’avellaner Joan Gamundi (Àmbit Científic), el Forn Sistaré SL (Empresa i Innovació) i el grup musical Els Pets, que ha rebut una menció honorífica, distinció que ha recollit Joan Reig

L’acte ha finalitzat amb un pilar dels Xiquets de Reus i amb una foto conjunta de premiats i autoritats. Durant el matí de dissabte, a més, hi ha hagut demostracions de cuina, tallers i un seguit d’activitats al voltant de l’avellana. 

La Ruta Mir Manent, que enguany commemora 150 anys del naixement de Joaquim Mir i 125 del naixement de Marià Manent reprendrà les rutes de tardor aquest proper dissabte, 28 d’octubre. 

Font: Ajuntament de l’Aleixar

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *