L’Ajuntament de Vilabella dona a conèixer a la població l’ordenança de tinença d’animals domèstics

L’Ajuntament de Vilabella posa en marxa una campanya de sensibilització, divulgació i informació adreçada a la ciutadania per donar a conèixer els principals aspectes de l’Ordenança de tinença d’animals domèstics. L’ordenança estableix uns objectius de cara als propietaris sobre la necessitat d’adoptar comportaments cívics en relació amb la tinença d’animals, fomentar hàbits de conducta per millorar la convivència amb altres ciutadans i fer complir les obligacions legals corresponents.

D’aquesta manera, l’ordenança de tinença d’animals domèstics de l’Ajuntament de Vilabella destaca que els animals han de portar collar, preferiblement amb placa identificativa, per facilitar el contacte amb el propietari en cas de pèrdua. També puntualitza que el propietari té l’obligació de portar el gos lligat amb corretja quan passeja per la via pública, i amb morrió si és considerat gos perillós. D’altra banda, l’ordenança destaca que els animals no poden fer les seves necessitats en parcs infantils, jardins o qualsevol espai de la via pública, i que el propietari ha de netejar els excrements i orins amb aigua i sabó. Dins dels habitatges, s’han d’evitar riscos i molèsties als veïns i veïnes. A més, el propietari d’un animal de companyia l’ha de mantenir en bones condicions higièniques i sanitàries. L’ordenança també fa incís en la necessitat que els animals estiguin xipats i censats. L’incompliment de la normativa de tinença responsable d’animals de companyia pot comportar sancions greus i molt greus.

Aquesta campanya es trobarà en diferents comerços i equipaments municipals, en format cartell. Al mateix temps se’n farà difusió a través de les xarxes socials municipals. El que queda d’any, i de cara al 2024, s’aniran donant a conèixer la resta d’ordenances municipals als veïns i veïnes.

Consulta l’ordenança íntegre (pàg. 1/ pàg.2)

Descarrega el cartell

Font: Ajuntament de Vilabella

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *