Debat sobre els reptes i oportunitats del futur del turisme a la Costa Daurada

‘El futur del turisme a la Costa Daurada’, sota aquest títol, el Diari de Tarragona ha organitzat una taula rodona que ha comptat amb la intervenció de l’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados i d’altres convidats com Berta Cabré, presidenta de la FEHT, les regidores de Turisme Lluïsa Clavé (Vila-seca) i Camí Mendoza (Cambrils), i Carlos Brull, president del Patronat de Turisme de la Diputació.

Al centre del diàleg han estat temes com la lluita contra la estacionalitat en el turisme, els desenvolupaments infraestructurals, el controvertit projecte Hard Rock, i la regulació dels apartaments turístics a través del decret de la Generalitat.

Pere Granados ha destacat el compromís de Salou per trencar el patró turístic estacional, fomentant una economia intel·ligent i sostenible social i econòmicament. Ha subratllat la necessitat d’una col·laboració encara més estreta entre l’administració pública i el sector privat per aconseguir aquests objectius.

L’alcalde, davant un públic format essencialment per empresaris i experts en turisme, ha fet un balanç positiu del treball realitzat, citant un augment en el nombre de visitants fora de la temporada turística com a prova del progrés. Ha insistit en la necessitat d’explorar nous horitzons més enllà del turisme familiar estacional, aprofitant la diversitat i la rica oferta del territori. Això inclou la cerca de nous productes i segments turístics i una aposta clara i decidida per la desestacionalització, que permetrà la creació de llocs de treball sostenibles i de llarga duració.

Els ponents han coincidit a l’hora de defensar la necessitat d’explorar nous horitzons més enllà del turisme familiar estacional, aprofitant la diversitat i la rica oferta del territori

Granados també ha destacat la importància d’oferir nous productes que atraguin a nous segments més enllà del sol i platja, tot defensant la diversificació de l’oferta turística de Salou. Ha donat com a exemple el Salouween.

Ha subratllat que la desestacionalització no hauria de centrar-se només en el turisme de sol i platja, sinó que s’hauria d’apostar per altres productes que identifiquin la riquesa i diversitat del territori. Els ponents coincideixen en la riquesa del producte turístic de la costa i de l’interior i que la promoció, en moltes ocasions, s’hauria de fer de forma conjunta.

A més,  en el debat moderat pel periodista Javier Díaz, han tractat la qüestió de la reducció dels apartaments turístics, anunciant que diversos municipis turístics de la Costa Catalana han demanat a la Generalitat reconsiderar el decret, argumentant que afecta negativament l’economia local i pot perjudicar el comerç i la gastronomia. A més posa en tela de judici el principi d’igualtat. «Volem que ens escoltin», ha remarcat Pere Granados.

Continuant la seva exposició, Granados ha fet èmfasi en la importància de tenir en compte els diferents segments de visitants, com les famílies diverses que poden viatjar durant tot l’any, així com les persones majors de 65 anys, un segment que representa una part significativa de la despesa turística del país.

Pere Granados ha dit que el projecte Hard Rock està avalat per la judicatura i ha urgit al  govern de la Generalitat a actuar amb celeritat per l’aprovació definitiva, evitant així la pèrdua d’una «gran oportunitat» per al territori

El tema del projecte Hard Rock va ser un dels més polèmics tractats en la taula rodona. Granados va reiterar el seu suport al projecte, defensant-lo com a clau per al desenvolupament de Salou, Vila-seca, la Costa Daurada, i de Catalunya.

Ha remarcat que aquest projecte no només es tracta d’un casino («que és l’anècdota pels opositors del projecte»), sinó que representa una oportunitat per a posicionar la Costa Daurada com una destinació de congressos, shopping i turisme cultural, oferint teatre i concerts de primer nivell. ha destacat l’important paper d’aquest projecte en la creació de llocs de treball i en el desenvolupament econòmic de la regió.

Granados ha recordat que el projecte Hard Rock està avalat per la judicatura i ha urgit al  govern de la Generalitat a actuar amb celeritat per l’aprovació definitiva, evitant així la pèrdua d’una «gran oportunitat» per al territori. Ha manifestat la seva preocupació pel risc que l’inversor es cansi degut a la prolongada espera i la manca de resolucions clares.

Alguns municipis turístics de la Costa Catalana han demanat una reunió al govern de la Generalitat perquè reconsideri el decret sobre els apartaments turístics

A més, l’alcalde va ser crític amb certes decisions infraestructurals, com la ubicació de l’estació de l’AVE a Perafort que l’allunyen de l’aeroport i també ha dit que calen mesures eficients per potenciar encara més l’aeroport de Reus.

En resum, Granados ha presentat una visió clara per al futur del turisme a Salou i a la Costa Daurada, centrant-se en la desestacionalització, la diversificació de l’oferta turística, i la sostenibilitat social i econòmica.

Source link

Font: Ajuntament de Salou

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *