Pere Granados defensa, a Canàries, un turisme solidari, responsable i sostenible

L’alcalde de Salou i president de l’Associació Turística de Municipis de Sol i Platja (AMT), Pere Granados, va moderar, aquest dijous al migdia, una de les ponències de l’XI Fòrum Internacional de Turisme Maspalomas Costa Canària, centrada en el tema de «La Turismofòbia«.

Durant la taula rodona, en la qual també van participar la Consellera de Turisme i Treball del Govern de Canàries, Jéssica del Carmen León Verdugo, el fundador i director d’Annals of Tourism ResearchJafar Jafari, i la directora regional per a Espanya i Portugal de Booking.com, Pilar Crespo, l’alcalde va fer una crida per un turisme responsable, sostenible i solidari amb els municipis turístics.

Granados va fer èmfasi en la importància de «no demonitzar» el turisme». Va subratllar que la turismofòbia sorgeix en aquells llocs que de sobte reben una gran afluència de turistes i no estaven prou preparats per a aquesta situació. En aquest sentit, va recordar que Salou ha crescut com a municipi amb el turisme i va dir que «no podem tenir ni promoure cap mena de turismofòbia».

L’alcalde de Salou va destacar la importància de buscar un sistema de governança – que Salou ja ho té – on estiguin representats els sectors econòmics i els residents.

L’alcalde va convidar tothom a treballar en pro d’una coexistència positiva entre tots els implicats en la indústria turística perquè és fonamental pel progrés dels municipis turístics, per a la bona experiència del turista i el seu benestar, i la millora de la qualitat de vida dels residents

És molt important difondre els beneficis que aporta el turisme als municipis i a l’economia del territori. Va afirmar que els avantatges del turisme no es limiten només als aspectes econòmics i creació d’ocupació, sinó que també inclouen la transmissió de valors i cultura, cosa que contribueix a fer que la societat siguin més obertes, tolerants i inclusives.

Solidaritat amb la destinació: si no se soluciona aquesta situació, els turistes solidàriament amb el municipi que visiten haurien de contribuir a reduir la càrrega fiscal dels residents pels serveis públics que reben

Pere Granados també va parlar de la solidaritat dels turistes amb els municipis turístics recordant que molts municipis veuen multiplicada la seva població durant la temporada d’estiu, incrementant la prestació dels serveis de forma exponencial, sense que cap administració supramunicipal els tingui en compte a l’hora de participar en els tributs de l’Estat ni les Comunitats Autònomes i, per tant, si no se soluciona aquesta situació, els turistes solidàriament amb el municipi que visiten haurien de contribuir a reduir la càrrega fiscal dels residents pels serveis públics que reben.

L’alcalde salouenc va defensar que són les polítiques actives dels governs les que han d’abordar per solucionar les molèsties i incomoditats que poden sorgir a causa del turisme, com qualsevol altra indústria i va convidar tothom a treballar en pro d’una coexistència positiva entre tots els implicats en la indústria turística perquè és fonamental pel progrés dels municipis turístics, per a la bona experiència del turista i el seu benestar, i la millora de la qualitat de vida dels residents.

Font: Ajuntament de Salou

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *