L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i la Cambra de Comerç s’han reunit amb les empreses de les Planes i les Planes Baixes per parlar del Pla d’impuls de l’activitat econòmica de Les Planes i Les Planes Baixes

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i la Cambra de Comerç de Tarragona estan treballant en un pla d’impuls de l’activitat econòmica de les zones industrials Les Planes i Les Planes Baixes de la Bisbal del Penedès amb l’objectiu de millorar globalment aquestes àrees. Per aquest motiu, aquest dimecres s’ha celebrat una reunió que ha comptat amb la representació de la Cambra de Comerç de Tarragona, de l’equip de govern i de diverses empreses de les zones industrials existents a la Bisbal.

El Pla d’impuls de l’activitat econòmica de les zones industrials Les Planes i Les Planes Baixes persegueix diversos objectius:

  • Detectar els reptes i oportunitats de les zones industrials de la Bisbal del Penedès
  • Analitzar l’activitat econòmica i oferir propostes de futur
  • Reforçar la col·laboració publico-privada
  • Establir una agenda de prioritats
  • Fomentar la cooperació empresarial

Durant la reunió del passat dimecres es van proposar mesures per millorar les mancances detectades i potenciar aquells punts forts que afavoreixen la competitivitat de les zones industrials i de les empreses instal·lades; es va plantejar un marc de treball entre l’administració pública i els operadors de l’àrea industrial; i es van plantejar prioritats i els terminis a desenvolupar infraestructures o serveis segons l’interès o necessitat de les empreses.

Aquest 2023 s’està duent a terme aquest Pla d’impuls dels PAE gràcies al conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i la Cambra de Comerç de Tarragona. Aquest Pla treballa sobre les àrees de sostenibilitat, incloent les àrees d’eficiència energètica, economia circular i mobilitat; governació i gestió estratègica, que contempla la gestió publico-privada o els plans d’acció local i/o territorial entre altres; i la promoció econòmica, que contempla l’ocupació i la formació, l’atracció de noves activitats, les sinergies amb altres zones industirals i les activitats. La Cambra i l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès -que també és la responsable de les àrees d’Empresa i Ocupació- han estat visitant les empreses i reunint-se amb els responsables d’aquestes per escoltar propostes de millora dels parcs empresarials Les Planes i Les Planes Baixes i per explicar-los la proposta de creació d’un centre d’empreses i d’un centre de formació i ocupació.

Durant la Trobada, es va explicar que l’any 2024 es vol confeccionar un projecte per tirar-lo endavant, per a la qual cosa caldrà que les empreses col·laborin activament. Jordi Cáceres, de l’àrea de Projectes i Competitivitat va explicar que es treballarà sobre problemàtiques relacionades amb el desenvolupament de recursos humans, com ara les demandes de personal de diferents perfils, la necessitat d’espais de formació per als treballadors o l’interès en la implementació d’un Grau Superior de Logística (FP)” ja que aquests són algunes de les preocupacions i demandes principals que s’han extret de les reunions amb les empreses. D’altra banda, també va comentar que les empreses i els treballadors havien mostrat el seu interès en la millora dels serveis integrats per a empreses i treballadors i sobre la competitivitat, la sostenibilitat i alguns serveis addicionals per als treballadors. Entre les opcions proposades s’hi incloïen l’ús de vehicles compartits (privats o públics) entre els treballadors; la creació d’una borsa permanent per a la qualificació i seguiment dels treballadores; la creació d’un centre de serveis de la zona industrial que ofereixi serveis als treballadors (com poden ser zona esportiva, algun servei d’esplai o llar per als infants; o un aparcament per a camions). També es va abordar la creació d’un espai formatiu i ocupacional empresarial per oferir la formació que demanen les empreses; la creació de mesures per augmentar la seguretat de l’activitat -com ara la instal·lació de càmeres.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, va remarcar la importància de “conversar amb les empreses i conèixer les necessitats dels treballadors d’aquestes amb l’objectiu d’impulsar l’activitat econòmica però també de millora la qualitat de vida de les persones”.

La presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona va destacar “l’encert d’aquesta jornada de participació, atesa la importància de conèixer de primera mà les necessitats de les empreses a l’hora de definir quins serveis cal millorar i quina estratègia cal seguir per atraure més activitat. I fer d’aquestes àrees d’activitat econòmica espais més habitables, més verds i amb més interconnexions socials”.

La trobada es va fer a l’Esplai Torclum de la Bisbal del Penedès i va comptar amb la presència de les empreses Idiada, GCR Group, IDL-Affinity, Naeko i Prologis; la presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé; Jordi Cáceres i Sergi Gilabert de l’àrea de projectes i competitivitat de la Cambra; de tot l’equip de govern de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès; i de la tècnica del SOM Bisbal.

El Pla d’impuls seguirà agafant forma durant els pròxims mesos. El 2024 es convocaran les taules de treball per anar concretant les propostes i, aquesta, comptarà amb un representant de cada empresa.

Font: Ajuntament de la Bisbal del Penedès

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *