L’Ajuntament signa un conveni amb l’entitat Ara Burebista

Es tracta de l’associació romanesa més important de les Terres de l’Ebre i l’acord té com a objectiu defendre i promoure la seva cultura

Aquesta setmana l’Ajuntament d’Alcanar ha signat un conveni de col·laboració amb el col·lectiu romanès de l’associació Ara Burebista. Aquesta entitat, sense ànim de lucre, va néixer l’any passat per la facilitar la inclusió dels migrants que arriben al nostre territori, a més de promocionar la seva cultura i llengua. Cal destacar que Alcanar compta amb una de les comunitats romaneses més grans del Montsià, que des de fa dos anys celebra jornades gastronòmiques i culturals, amb la participació de centenars de veïns.

L’alcalde, Joan Roig, ha destacat que “és important donar suport a les entitats com Ara Burebista que treballen per facilitar la integració de les persones nouvingudes, al mateix temps que fomenten i preserven la seva identitat cultural”. En aquest sentit, afegia que “Alcanar es caracteritza per ser un poble acollidor, obert a totes les comunitats, fet que també és primordial perquè els migrants formen part del nostre municipi”. Segons afegia les jornades gastronòmiques i culturals són un bon exemple d’aquesta bona convivència, que “ens fa sentir orgullosos”.

Per la seva banda, la regidora de Participació Ciutadana, Txell Ulldemolins, ha indicat que “des de l’Ajuntament d’Alcanar seguim donant suport a les entitats que representen als nouvinguts i alhora estan arrelades al nostre municipi per posar en valor la cohesió social, cultural i folklòrica de les diferents comunitats que conviuen al nostre poble». 

Font: Ajuntament d’Alcanar

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *