Es presenta el projecte de remodelació de la plaça Lluís Companys

Aquest dimecres 29 de novembre s’ha fet la presentació pública del projecte de remodelació de la plaça Lluís Companys d’Alcover. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Alcover, Robert Figueras, i els arquitectes del projecte, Ramon Gasull i Aleix Antillach.

El projecte, que contempla dotar d’una nova fisonomia aquest espai, s’ha redactat en funció dels resultats extrets de la consulta ciutadana que es va realitzar l’any 2022.

Aquest remodelació, amb perímetre d’actuació de 2.900 metres quadrats, contempla tot un seguit d’actuacions:

    • La incorporació de més arbrat per dotar l’espai de més ombra. S’han escollit espècies autòctones o adaptades a les condicions climàtiques de la zona i amb baixos requeriments hídrics.
    • La creació d’espais amb formes poligonals que delimitaran la plaça, crearan els espais de jocs infantils, i serviran també com a bancs interiors i exteriors.
    • S’incorporaran jocs infantils que fomentin la participació individual i col·lectiva. Jocs clàssic, durables, de línies senzilles, que no siguin excessivament figuratius, per no personalitzar o identificar el joc amb missatges concrets. S’apostarà per la instal·lació de jocs infantils inclusius.
    • La col·locació d’una pèrgola d’estructura metàl·lica que afavoreixi el desenvolupament de plantes enfiladisses, i generi un espai d’ombra artificial, i en un futur, natural.
    • La creació d’una zona elevada que podrà ser utilitzada com a escenari per a realitzar diferents esdeveniments.
    • Pel que fa als paviments, la plaça mantindrà el caràcter tou amb un espai central de sauló, permeable. Els accessos, en contacte amb la vorera perimetral, es materialitzaran amb formigó rentat a l’acid, a l’igual que a l’escenari. A la zona de jocs infantils hi haurà terra vegetal, sorra garbellada i mulch.
    • S’instal·laran dues fonts, una d’aigua potable per consum i l’altra, una font transitable per fer front a l’efecte illa de calor que es genera a la plaça.
    • Incorporació d’un dipòsit de recollida d’aigües pluvials que ha de servir per la reutilització d’aquesta aigua pel sistema de reg i la font lúdica.
    • El projecte inclou una línia interior d’enllumenat de baixa alçària que garantirà els nivells lumínics mínims, establerts per la normativa vigent.

Aquesta primera fase no contempla l’eliminació de les zones d’estacionament del voltant de la plaça.

Aquest projecte, que veurà la llum l’any vinent, té un pressupost de 630.000€ aproximadament.

Font: Ajuntament d’Alcover

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *