El pont de desembre preveu ocupacions del 80%

  • Les previsions són superiors a les de l’any passat, principalment als destinsd’interior de la Costa Daurada.
  • Els hotels destinats a turisme MICE es veuen perjudicats pels pocs dies laborals dela setmana entrant.

Els allotjaments turístics, principalment els localitzats en zones rurals i d’interior de La Conca de Barberà, la Terra Alta, el Baix Camp, l’Alt Camp i El Priorat preveuen un pont amb una ocupació del 80% en el seu “particular estiu” que ja venia sent positiu durant tota la tardor i que els ajuda a compensar les ocupacions més baixes de juliol i agost.

A les Terres de l’Ebre, l’ocupació esperada també assolirà xifres que oscil·len entre el 70% i el 80%.

En el cas de Tarragona ciutat, es preveu una ocupació del 90% dijous i divendres i entre un 70 i un 80% el dimecres i dissabte.

Capitals de comarca menys turístiques com Valls o Reus, amb hotels destinats, principalment, a empreses, s’han vist perjudicats per una setmana amb dos dies laborals i, per aquest motiu, les xifres d’ocupació a les que estan acostumats han disminuït durant el pont.

Per altra banda, destaquem que un percentatge d’allotjaments de la província de Tarragona, tenen les seves portes tancades fins passat festes, sobretot aquells ubicats en zones de costa, fet que no ens permet donar xifres d’ocupació de territoris com Cambrils o la costa del Baix Penedès.

El perfil de visitant durant el pont de la Constitució i la Puríssima és un turista de proximitat, principalment senderistes, famílies amb nens i sèniors.

A diferència de l’any 2022, en que les baixes temperatures van dirigir la demanda cap al Pirineu, aquest any, les altes temperatures han mantingut la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre com a opció per a moltes persones. La distribució dels dies festius, que permet agafar-se fins a 5 dies de vacances, també ha sigut un dels motius de la bona ocupació. Tot i això, la major part de les reserves es concentren les nits del 7 al 9 de desembre, fet que respon a un comportament del consumidor que escurça el pont. Cal tenir en compte que la pujada de preus i la proximitat amb les festes nadalenques, influeix en la capacitat de despesa de la ciutadania i, per tant, en la necessitat d’apretar-se el cinturó.

En quan a la restauració, els establiments de la província esperen omplir les sales, pel moviment que, degut a les compres nadalenques i als sopars d’empresa, s’espera durant els dies de pont, així com els dies previs i posteriors. De fet, el sector ja ha començat a servir sopars d’empresa i espera molt de moviment durant les properes setmanes.

“Les bones temperatures han influït en l’elecció del nostre destí per part de famílies i grups.

Aquest aqüeducte és una oportunitat per dinamitzar el sector fins l’arribada de les festes i per seguir generant ocupació fora de temporada, tot i haver perjudicat al turisme MICE”.

Font: Magí Mallorquí, president de l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *