Les vendes a les grans superfícies disminueixen un 1% interanual a l’octubre

Al mes d’octubre l’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents ha disminuït un 1,0% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), i trenca la tendència de creixements positius dels darrers dos anys. Aquest descens de l’índex es deu únicament a la reducció de les vendes dels productes no alimentaris (-3,6%), ja que les d’alimentació han augmentat (0,9%).

Gràfic. IVGS a preus corrents. 2023M10

L’índex a preus constants –és a dir, eliminant l’efecte dels preus– registra una variació negativa del 3,6% a l’octubre i reflecteix l’evolució diferent dels preus dels productes alimentaris respecte a la resta de productes. Les vendes de productes d’alimentació disminueixen un 6,7%, mentre que les de la resta de productes augmenten un 0,1%.

Gràfic. IVGS. A p.corrents i constants. 2023M10

En l’acumulat de gener a octubre, la variació de l’índex a preus corrents ha estat positiva, del 5,4%, respecte al mateix període de l’any anterior. En el mateix període, les vendes acumulades de l’alimentació han augmentat un 7,2% i les de la resta de productes un 3,6%.

Font: GENCAT

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *