Totjoc: més de 1.000 jocs en català a punt per a aquestes festes

El programa Totjoc està impulsat pel Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus i hi ha 16 botigues adherides

Novament es posa en marxa la campanya Totjoc, impulsada pel Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus (CNL), amb l’objectiu de fomentar l’ús del català a través del joc, donar a conèixer l’oferta de jocs i joguines en català i col·laborar amb les empreses del sector perquè incorporin la llengua catalana en els seus productes. Entre les més de 450 botigues adherides a tot Catalunya, 16 són del Baix Camp i el Priorat: Abacus, Galatea Llibres, Joguines Segú, Joguines Somnis, Juguettos, Llibreria Domingo, Llibreria Gaudí, Llibreria Papereria Passeig de Misericòrdia i Tomàs Barberà, a Reus; Galatea Llibres i Torrevisca, a Cambrils; El Llapis, a Falset; Llibreria Rom, a Mont-roig del Camp; Llibreria La Plaça, a Riudoms, i Papereria Cèlia a Vandellòs. També hi ha una botiga per Internet: www.productesdelaterra.cat

A la pàgina web www.totjoc.cat, hi ha un cercador amb els més de 1.000 jocs en català existents amb informació detallada: la durada de la partida, el gènere, el nombre de jugadors, recomanacions d’altres jocs similars… A més, el web conté la informació sobre on es pot comprar cada joc: cada fitxa conté els establiments que el tenen en estoc. I, alhora, en la fitxa de cada establiment es pot veure quins jocs en català té disponibles. 

El programa Totjoc compta també amb un canal de YouTube on els més jugaires trobaran diversos videotutorials i també les recomanacions de jocs que fan els mateixos botiguers.

En el marc d’aquest programa de promoció del joc en català, el CNL va organitzar el dissabte 25 de novembre a Reus un taller de jocs obert a tothom per donar a conèixer alguns dels jocs en català de més èxit. El taller va estar dinamitzat per una de les entitats adherides al programa Totjoc, l’Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus, i hi van assistir més de 20 persones.

A més, el CNL va col·laborar també en la tarda de jocs de taula que es va organitzar el dia abans, el 24 de novembre, al Centre Cívic del Carme, també a Reus.

Font: Consell Comarcal del Priorat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *