Creixement sostingut del turisme a Catalunya

El turisme estranger a Catalunya continua creixent de manera constant, reforçant la seva posició com a destinació principal per a visitants d’arreu del món. Dades recents assenyalen que, fins a l’octubre de 2023, la regió ha acollit aproximadament 1,7 milions de turistes estrangers, enfront dels 1,5 milions del mateix període l’any anterior. Aquest augment significatiu del 12,2% reflecteix la continuïtat del fort atractiu de Catalunya com a destí turístic.

Els visitants procedents de diferents països representen una part essencial d’aquesta creixent afluència. Segons les estadístiques, els tres països que contribueixen majoritàriament al flux de turistes són França, el Regne Unit i els Estats Units. En concret, s’ha registrat la visita de 309,4 mil turistes francesos, 161,7 mil britànics i 143,5 mil nord-americans, destacant la diversitat i l’atractiu de Catalunya per a públics d’arreu del món.

Quant als motius dels viatges, es destaca la presència de turistes per a diverses finalitats. Els viatges d’oci encapçalen la llista, amb 1,3 milions de persones, seguits pels viatges de negocis, que han atret 218,4 mil turistes, i altres motius com la salut, estudis o visites familiars, amb una xifra significativa de 100,2 mil persones. Aquesta varietat en les raons de visita demostra la polivalència i el valor de Catalunya com a destinació turística per a una àmplia gamma d’interessos i necessitats dels visitants.

Pel que fa als tipus d’allotjament preferits pels turistes estrangers, els hotels i establiments similars continuen sent la primera opció, amb una xifra notable d’1,2 milions de persones que opten per aquesta modalitat. D’altra banda, els habitatges de lloguer també han guanyat popularitat, atraient a 163,6 mil turistes, reflectint una tendència creixent cap a altres opcions d’allotjament més personals i flexibles.

Aquestes xifres mostren una tendència positiva i sostenible pel que fa al turisme a Catalunya. L’increment constant del nombre de visitants estrangers durant aquests últims anys subratlla l’atractiu durador i la diversitat d’experiències que ofereix la regió. El paisatge variat, la riquesa cultural i la combinació d’opcions d’oci, juntament amb la seva reputació com a centre de negocis, continuaran reforçant la posició de Catalunya com a destí turístic de referència a Europa i a nivell global.

Malgrat aquestes xifres positives, és essencial mantenir un equilibri entre el desenvolupament turístic i la preservació dels recursos naturals i culturals de la regió. La sostenibilitat i la gestió responsable del turisme han de continuar sent una prioritat per a garantir que aquest creixement sigui sostenible i beneficiós per a tots els sectors implicats.

En resum, l’increment constant del nombre de turistes estrangers a Catalunya, amb un augment del 12,2% en comparació amb l’any anterior, és una clara indicació de l’atractiu durador i la diversitat que ofereix la regió. Aquesta tendència positiva posa de manifest la importància de continuar fomentant el turisme responsable per a mantenir l’atractiu i la integritat de Catalunya com a destí preferit pels viatgers de tot el món.

Font: Idescat

Comparteix a les teves xarxes socials!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *